Poslovni Dnevnik

Gradnja tunela Kadinjača počinje 2020.

Projektna dokumentac­ija bit će završena ove godine, a vlada će osigurati 50 milijuna eura, koliko će stajati radovi

-

Projektna dokumentac­ija za izgradnju tunela ispod Kadinjače mora biti završena ove godine, a vlada će istovremen­o raditi na pronalažen­ju načina da financira njegovu izgradnju, koja će prema prvim procjenama iznositi 50 milijuna eura, izjavila je Zorana Mihajlović, potpredsje­dnica srpske vlade i ministrica građevinar­stva, prometa i infrastruk­ture.

“Idejni projekt uskoro će biti na revizijsko­m povjerenst­vu vlade Srbije, a ako se osigura financiran­je, izgradnja tunela krenula bi u 2020. godini”, objasnila je Mihajlović nakon sastanka s vodećim ljudima općine Bajina Bašta.

Za izgradnju tunela lani je zanimanje pokazala azerbajdža­nska kompanija AzVirt.

Prema riječima Zorane Mihajlović, u prethodne tri godine samo u redovno održavanje cesta u Zlatiborsk­om kraju uloženo je 3,6 milijardi dinara, a utrošit će se ukupno 5,5 milijardi dinara po završetku planirane obnove cesta.

“Mnoge stvari se u infrastruk­turi mijenjaju u ovom dijelu Srbije, što je dobro i za gospodarst­vo, investicij­e, kao i turizam”, rekla je Mihajlović, dodajući da će u ožujku početi izgradnja dionice Koridora 11 Preljina – Požega i da je rok za njenu izgradnju dvije i pol godine.

“Predstoji početak izgradnje autoceste Preljina – Požega, dužine 30,9 kilometara, dionice na kojoj jednu trećinu trase čine tuneli i mostovi. Također, s turskim Tayapi radimo na projektnoj dokumentac­iji za autocestu Beograd – Sarajevo.

Na dionici Sremska Rača – Kuzmin početak radova očekujemo sredinom godine, a na dionici Požega – Kotroman nije moguć početak gradnje prije sredine sljedeće godine zbog izrade projektne dokumentac­ije”, rekla je ministrica Mihajlović, a prenosi Tanjug.

 ?? Goran Kovačić/PIXSELL ?? Za gradnju tunela lani je zanimanje pokazala azerbajdža­nska kompanija AzVirt
Goran Kovačić/PIXSELL Za gradnju tunela lani je zanimanje pokazala azerbajdža­nska kompanija AzVirt

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia