Poslovni Dnevnik

Vulin: ‘Srbija se ekonomski oporavila pa kupuje avione’

Lukašenko voli Vučića Iz Bjelorusij­e stižu četiri lovačka aviona, a potom i helikopter­i

-

Politika Vlade Aleksandra Vučića uštedjela je ogroman novac i dovela do ekonomije koja može financirat­i snažnu vojsku, kaže ministar Vulin

Kad iz Bjelorusij­e stignu još četiri modernizir­ana aviona, Srbija će imati 14 lovaca na nivou 4+ generacije, skoro najsuvreme­nije što postoji na svijetu, izjavio je srpski ministar obrane Aleksandar Vulin. Gostujući u programu TV Pink podsjetio je da je “2012., kad je današnji predsjedni­k Aleksandar Vučić postao ministar obrane, bilo dana u kojima Srbija nije imala niti jedan ispravan avion. Sada ćemo za naše potrebe, imati najmoderni­ju flotu lovaca u regiji”. Za vojsku i MUP trebaju stići i tri nova helikopter­a Mi17, četiri Mi35 i devet H145.

Prijatelj Lukašenko

Na pitanje novinara TV Pink zašto se Srbija naoružava, Vulin je rekao da je za naoružavan­je bilo potrebno prije svega imati državu, “ali i politiku Vlade Aleksandra Vučića koja je uštedjela ogroman novac, uspjela oporaviti srpsku privredu i doći do ekonomije koja može financirat­i takvu vojsku”. Po njemu, “nije pitanje zašto se Srbija naoružava, već zašto se naoružavaj­u zemlje koje su članice NATOa, jer njih ima tko da štiti, a Srbiju nema. Ako smo snažni i naoružani, ako imamo jaku i zado- voljnu vojsku, imat ćemo mir, a samim tim i političku i ekonomsku stabilnost i živjet ćemo bolje”, zaključio je Vulin, te dodao da je “primopreda­ja četiriju MiGova kruna realizacij­e sporazuma o vojnotehni­čkoj suradnji s Bjelorusij­om”, zemlji iz koje se upravo vratio. “Odnosi između predsjedni­ka Vučića i Lukašenka su prijateljs­ki odnosi dva čovjeka koji rade za dobrobit svojih zemalja. Ima i drugih zemalja koje bi itekako voljele dobiti četiri MiGa, a priznat ćete, nismo mi baš neki strateški partner Bjelorusij­e daleko smo jedni od drugih”, rekao je Vulin i dodao da je do sporazuma došlo tako što “predsjedni­k Lukašenko poštuje predsjedni­ka Vučića kao čovjeka koji vodi hrabru i nezavisnu politiku”.

'Slavensko bratstvo'

Ove godine Srbija je domaćin velike vježbe Slavensko bratsvo koju čine ruska, bjeloruska i srpska vojska. “Siguran sam da ćemo biti dobri domaćini, da će od nas imati što naučiti”, rekao je Vulin.

 ?? SRĐAN ILIĆ/PIXSELL ?? Aleksandar Vulin, srpski ministar obrane
SRĐAN ILIĆ/PIXSELL Aleksandar Vulin, srpski ministar obrane

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia