Poslovni Dnevnik

Hoteli Zlatni rat prihode lani podigli za 16,35%

Dobit od 6,5 milijuna zamijenila je gubitak iz 2017. godine od 41 milijun kuna

-

Hoteli Zlatni rat d.d. u sastavu Sunce Koncerna Jake Andabaka lani su povećali prihode od prodaje za 16,35 posto u odnosu na godinu ranije, ostvarivši ukupan prihod od 134,9 milijuna kuna, uz neto dobit od 6,5 milijuna kuna. Radi se o hotelima Elafusa, Borak i Bonaca na otoku Braču, kojima je investitor u 2017. dodao i naselje Velaris koje su uzeli u zakup.

U izvješću objavljeno­m u petak na Zagrebačko­j burzi navodi se kako je rezultat poslovanja kumulativn­o bolji u odnosu na prethodnu godinu, prije svega zahvaljuju­ći ostvarenoj dobiti koja je lani zamijenila gubitak iz 2017. od 41 milijun kuna.

Porast prihoda od prodaje za 16,35 posto pojašnjava­ju kao rezultat zakupa turističko­g naselja Velaris u Supetru na Braču. Prihodi od prodaje zadnjeg tromjesečj­a u odnosu na isto razdoblje protekle godine manji su za

21,59 posto zbog kraćeg rada hotela u Bolu, no radi se ionako o niskoj sezoni za većinu hotela na obali. Također, povećanje poslovnih rashoda razdoblja u odnosu na isto razdoblje 2017. godine rezultat je porasta plaće, te zakupa Velarisa.

Kako smo već pisali, tvrtka Zlatni rat sprema se na veliku investicij­u u Hotel Borak, na čijem mjestu Andabak u partnerstv­u s turoperato­rom TUI planira graditi novi Magic life hotel s 920 ležajeva, odnosno 600-tinjak kreveta više nego sad. Ulaganje je vrijedno oko 55 milijuna eura, a novi hotel se planira za

2020. godinu. Kako je poznato, najveći hotelski investitor na Braču s turoperato­rom TUI u partnerstv­u je na početku bilo kroz upravljanj­e u hotelima u Brelima i Tučepima, a krajem 2017. osnovana je zajednička tvrtka za upravljanj­e hotelima te investicij­u na kupljenom zemljištu u Sutivanu.

 ?? MARKO LUKUNIĆ/ PIXSELL ?? Jako Andabak, većinski vlasnik Sunce koncerna
MARKO LUKUNIĆ/ PIXSELL Jako Andabak, većinski vlasnik Sunce koncerna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia