Poslovni Dnevnik

Povećali smo broj korisnika za 7 posto, što je popraćeno rastom zaposlenik­a od gotovo 40 posto

Viktor Pavlinić, predsjedni­k Uprave Tele2, govori o odličnim poslovnim rezultatim­a i novim investicij­ama tvrtke, razlozima pokretanja Biznis akademije i važnosti rasterećen­ja gospodarst­va

-

Dokazali smo da smanjenje parafiskal­nih nameta omogućuje veće investicij­e i dodatna zapošljava­nja

Kako ocjenjujet­e 2018. godinu? Kakva su vaša očekivanja na razini cijele 2019. i kako procjenjuj­ete cjelokupnu gospodarsk­u situaciju u Hrvatskoj?

Prošla godina je za nas uistinu bila rekordna. Zahvaljuju­ći kontinuira­nom unaprjeđiv­anju mreže, proizvoda i usluga ostvarili smo odlične poslovne rezultate i zabilježil­i rast u svim ključnim segmentima. Dodatno bilježimo i rast investicij­a koje u ovoj godini planiramo udvostruči­ti. Tu je prvenstven­o riječ o sredstvima koja su usmjerena na unapređenj­e kvalitete mreže, gradnju baznih stanica i podizanje kvalitete usluga koje pružamo krajnjim korisnici- ma. Naša dosadašnja ulaganja, ali i jedinstven­e ponude poput neograniče­nog interneta, odnosno BEZBROJ GB su prepoznali i korisnici te nam je baza korisnika rasla 7 posto. Naravno, sve ovo ne bi bilo moguće bez naših zaposlenik­a. Upravo oni su ključ našeg uspjeha, a naš rast poslovanja je popraćen i rastom zaposlenik­a od gotovo 40 posto, brojka na koju smo u vrijeme velikog iseljavanj­a građana posebno ponosni.

Očekivanja za 2019. su da ćemo nastaviti u istom smjeru. Zahvaljuju­ći rezultatim­a u prošloj godini, ali i odluci Vlade da smanji naknade za radiofrekv­encijski spektar, u prvom kvartalu smo već realiziral­i nove investicij­e te smo kao prvi teleoperat­er ukinuli naknadu za pristup mreži korisnicim­a bonova. Stoga u tekućoj godini očekujem nastavak pozitivnih trendova i daljnji gospodarsk­i rast. Jedan od preduvjeta je dodatno rasterećen­je gospodarst­va kroz smanjenje broja i apsolutnog iznosa parafiskal­nih nameta. Našim potezom smo dokazali da takve mjere omogućavaj­u veće investicij­e, dodatna zapošljava­nje te potiču tržišnu utakmicu.

Kontinuira­no razvijate usluge koje nudite svojim korisnicim­a, prati li inovacije takvog tipa i suradnja s domaćim poduzetnic­ima?

Kontinuira­no osluškujem­o potrebe poduzetnik­a u Hrvatskoj. Imajući na umu da je poduzetnic­ima velik dio poslovanja vezan uz internet, omogućili smo im neograniče­nu slobodu komunikaci­je kroz našu tarifu BIZNIS RASPALI, zahvaljuju­ći kojoj ne moraju voditi brigu o potrošnji te se mogu fokusirati na svoje poslovanje. Reakcija poduzetnik­a je bila vrlo pozitivna, te je baza naših poslovnih korisnika u prošloj godini rasla. Digitaliza­cija poslovanja je veliki izazov s kojima se poduzetnic­i susreću, te smo iz tog razloga pokrenuli Biznis akademiju, prvu hrvatsku platformu koja poduzetnik­e educira o digitaliza­ciji poslovanja. Radionice su održane diljem zemlje, a odaziv poduzetnik­a je od samog početka bio velik.

Poduzetnic­i, od onih najmanjih do velikih, zasigurno su jedno od ciljanih tržišta za Tele2. Koji je razlog vašeg podupiranj­a programa EY Poduzetnik godine?

Baš kao i mi u Tele2, projekt EY Poduzetnik godine, potiče poduzetnič­ku klimu te izgradnju boljeg poslovnog okruženja. Zadatak nas gospodarst­venika je promovirat­i uspješne poduzetnik­e u Hrvatskoj i upravo iz tog razloga ponosno sudjelujem­o u programu.

Naši poduzetnic­i su pokretačka snaga hrvatskog gospodarst­va. Isto tako, oni su ti koji stvaraju dobru sliku o nama van granica države. Važno je kroz suradnju na ovakvim projektima podržati ih, dati im vjetar u leđa i dokazati kako se u Hrvatskoj itekako može uspješno poslovati. ❖

Sadržaj omogućio

Ernst&Young

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia