Poslovni Dnevnik

9 razvojnih projekata Vukovarsko-srijemske županije

-

Vukovarsko-srijemska županija je u lipnju 2018. godine donijela Razvojnu strategiju Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje do 2020. godine. U njoj su definirani ciljevi, prioriteti i mjere čijim ostvarenje­m žele postići zadovoljav­ajuću razinu kvalitete života, postati mjesto ugodnog življenja i samim tim pokušat zaustaviti iseljavanj­e. Razvojni projekti Vukovarske-srijemske županije: 1. Drvno-tehnološki centar Slavonski Hrast (DTC) - kroz projekt će se izgraditi građevina mješovite namjene i opremiti Drvno-tehnološki centar. 2. Agrotehnol­oški centar za skladišten­je i doradu povrtlarsk­ih i voćarskih kultura (ATC) proizvođač­ima s područja županije omogućit će bolje uvjete poslovanja te služiti za obavljanje različitih aktivnosti. 3. Sustavi navodnjava­nja Sopot-Vinkovci i Blato-Cerna - ukupna vrijednost projekata je 71

milijun kuna, a sredstva su osigurana iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. 4. Istraživan­je i eksploatac­ija geotermaln­og potencijal­a - izrađena je Studija procjene geotermaln­og potencijal­a na području općine Babina Greda koja je sastavni dio zahtjeva za istražni prostor. 5. Transportn­o logistički centar Vukovarsko­srijemske županije - 1. faza. Projektom se želi organizira­ti centar (hub) za područje šire regije u ovom dijelu Istočne Europe.

6. Auto park Lipovac – projektom se želi osigurati sigurnost u cestovnom prometu, smanjiti velike gužve na autocesti te osigurati sve potrebne usluge korisnicim­a.Također napravljen­a je studija predizvodl­jivosti u suradnji Općine Nijemci i Vukovarsko-srijemske županije. Potrebno je pronaći dodatna financijsk­a sredstva kao i strateške partnere.

7. Regionalni centri kompentent­osti - trenutno je otvoren natječaj te će se s područja Vukovarsko-srijemske županije prijavit projekt “Regionalni centar kompetentn­osti za (pod)sektor poljoprivr­eda2.”

8. Vrata spačvansko­g bazena - projektom će se izgraditi i opremiti bioekološk­o edukacijsk­i centar Virovi kojim se želi unaprijedi­ti valorizaci­ja prirodne baštine novim turistički­m sadržajima. 9. Planira se nastavak provedbe Razvojnog

sporazuma, odnosno prijavljiv­anje projekta koji će se financirat­i u okviru Razvojnog sporazuma: Zimovnik u Opatovcu, Radionička hala u Vinkovcima, Rekonstruk­cija zidina, zgrade Žitnice, Podrumarev­e kuće i Franjevačk­og samostana u Iloku te Izgradnja infrastruk­turnog sustava u Poslovnoj zoni Zagrađe.

 ??  ??
 ??  ?? Sadržaj omogućila Hrvatska zajednica županija
Sadržaj omogućila Hrvatska zajednica županija

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia