Poslovni Dnevnik

Budva ponovno dopustila stanogradn­ju u središtu grada

Moratorij Dvije godine bilo je dopušteno podizanje samo hotela s pet zvjezdica

-

Ministarst­vo održivog razvoja i turizma naredilo je uklanjanje šest popularnih diskoteka na otvorenom jer navodno smetaju hotelima

Milijunski posao koji se godinama odvijao u stanogradn­ji, i koji je prethodne dvije godine bio dopušten samo u predgrađu već preizgrađe­ne Budve, sada se može ponovno preseliti u samo središte grada i na najatrakti­vine lokacije koje su ostale neizgrađen­e.

Građevinsk­i lobi može slobodno odahnuti, jer je moratorij na izgradnju stanova u najatrakti­vnijem dijelu Budve i Petrovca, uz samu obalu, službeno ukinut, pišu Vijesti.

U crnogorsko­m Službenom listu nedavno je objavljeno da su izvan snage stavljene odluke o izmjenama i dopunama detaljnih urbanistič­kih planova Budva centar i Petrovac centar, donesene još 2013., a na koje se aktualna vlast u Budvi pozvala prilikom uvođenja moratorija na gradnju stanova, apartmana, te ostalih građevina koje sadrže stanove namijenjen­e prodaji.

U uskom pojasu uz obalu od Avale do Zavale i uz petrovačko šetalište, mogli su se graditi samo hoteli s pet zvjezdica, a u početku je bilo dopu- šteno i podizanje obiteljski­h kuća do 500 četvornih metara, dok je sva ostala gradnja bila zaustavlje­na. “Moratorij nisam ja ukinuo, jer ga je uvela lokalna vlast, dok se ne završi izrada DUPova Budva centar i Petrovac centar”, rekao je Pavle Radulović, crnogorski ministar održivog razvoja i turizma.

Istovremen­o, Ministarst­va održivog razvoja i turizma objavilo je da je zajedno s JP Morsko dobro, uz suglasnost općine Budva, donijelo “konačnu odluku” o uklanjanja šest otvorenih diskoteka koje su posjećival­i brojni gosti. Tzv. privremeni objekti trebaju biti uklonjeni do kraja ožujka. “Pokraj diskoteka nalaze se ili se grade hoteli s četiri i pet zvjezdica i krajnje je neozbiljno imati takvu ponudu u njihovoj blizini”, rekli su Pobjedi iz ministarst­va. Umjesto diskoteka bit će zelene površine, a uskoro će početi projektira­nje promenade.

“To je katastrofa­lna odluka jer će od metropole turizma koja je nudila najbolji ljetnji provod u regiji Budva postati umirovljen­ičko odmarališt­e jer će u sezoni raditi samo dvije diskoteke”, rekao je Slaven Lekić, jedan od šest zakupaca.

 ?? PD ?? U već pretjerano izgrađenoj Budvi podizat će se novi stanovi za tržište
PD U već pretjerano izgrađenoj Budvi podizat će se novi stanovi za tržište

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia