Poslovni Dnevnik

ZG-OBRTNICI VLADI: RIJEŠITE NAŠ GORUĆI PROBLEM OTKUPA LOKALA

Zagrebačko udruženje slavi 24. rođendan

-

Uvrijeme kad dio zanatskih zanimanja izumire, a preostali zanatlije su pak u problemima jer ne mogu naći mladu radnu snagu, posebno je bitno promicanje obrtništva, rečeno je na 24. obljetnici Obrtničke komore Zagreb (OKZ) jučer u Zagrebu. Tom prilikom su istaknutim obrtnicima, pojedincim­a te institucij­ama zaslužnim za razvoj obrtništva u Gradu Zagrebu i Zagrebačko­j županiji dodijeljen­a priznanja i nagrade.

Predsjedni­k OKZ Mirza Šabić istaknuo je da Komora Zagreb prvi put nakon osam godina ima više od 20 tisuća članova. Kao jedan od gorućih problema s kojima se suočavaju obrtnici naveo je problem obrtnikagr­ađevinara koji nemaju gdje odlagati krupni građevinsk­i otpad.

Jedan od problema je i novi zakon o poslovnim prostorima. Naime, kako ističe, obrtnici koji su u poslovnim prostorima 10, 20 ili više godina, sada su, pojašnjava, u situaciji da otkupa poslovnih prostora više nema, dok su najmovi višestruko podignuti.

Stoga je uputio apel svim nadležnim institucij­ama da se taj problem riješi. Šabić je najavio da će OKZ za mjesec dana otvoriti prvi Zagreb shop u svojim prostorija­ma u Ilici, gdje će obrtnici iz Grada i Županije moći izložiti i prodavati svoje proizvode. Pomoćnica ministra gospodarst­va Ana Mandac kazala je da će ministarst­vo i dalje nizom mjera podupirati razvoj obrtništva, raditi na stvaranju povoljnog zakonodavn­og okvir kako bi im se olakšalo poslovanje i omogućilo jačanje konkurentn­osti. U sklopu svečanosti je potpisana i Povelja prijateljs­tva i suradnje s Obrtničkom komorom Krško.

 ?? DAVOR VIŠNJIĆ/PIXSELL ?? Predsjedni­k obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić
DAVOR VIŠNJIĆ/PIXSELL Predsjedni­k obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia