Poslovni Dnevnik

U Arilju niče tvornica za preradu voća

H&S Fruits, nova zajednička srpsko-mađarska kompanija, u prvoj fazi proizvodit će kaše i voćne koncentrat­e

-

Branislav Nedimović, srpski ministar poljoprivr­ede, šumarstva i vodoprivre­de, i Levente Magyar, zamjenik ministra vanjskih poslova i vanjske trgovine Mađarske, jučer su bili u Arilju na polaganju temeljnog kamena za tvornicu za preradu voća H&S Fruits, što je zajednička investicij­a Srbije i Mađarske. Branislav Nedimović je rekao da su prerada voća i izvoz spas za poljoprivr­ednike u Srbiji, uz napomenu da će se u prvoj fazi u ariljskoj tvornici proizvodit­i kaše i voćni koncentrat­i. Prema njegovim riječima, u Mađarskoj će se obavljati dorada, dok je plan da u kasnijim fazama u Arilju bude cjelokupna proizvodnj­a. Ministar je rekao da je inicijativ­a za izgradnju tvornice potekla 2016. godidinu ne, kad je održana zajednička sjednica vlada Srbije i Mađarske, a da je prošle godine vlada Srbije tražila partnere, kompanije s mađarske i srpske strane koje imaju dobre rezultate i snagu da iznesu projekt.

Magyar je podsjetio na to da je polaganje temeljnog kamena za tvornicu H&S Fruits u Arilju rezultat razgovora premijera Srbije i Mađarske i želje da se mađarska ulaganja prošire i izvan Vojvodine, dodajući da ulagači prepoznaju podršku koju im pruža vlada Srbije.

Memorandum koji se odnosi na osnivanje zajedničke mađarskosr­pske kompanije za proizvodnj­u i preradu voća u Arilju potpisan je lani u Budimpešti nakon zajedničke sjednice vlada Srbije i Mađarske.

 ??  ?? Širenje mađarskih ulaganja u Srbiji izvan Vojvodine dogovoreno na sjednici dvije vlade
Širenje mađarskih ulaganja u Srbiji izvan Vojvodine dogovoreno na sjednici dvije vlade

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia