Poslovni Dnevnik

Banja Luka dobila Delta Planet

Širenje Miroslav Mišković, vlasnik Delta Holdinga, najavio investicij­e u Zagrebu i Skoplju

- MIROSLAV KUSKUNOVIĆ/AGROBIZ ✑ miroslav.kuskunovic@agrobiz.hr

Sljedećeg tjedna prvi posjetitel­ji ući će u Delta Planet u Varni, ljetovališ­tu na bugarskom dijelu Crnog mora, u koji je uloženo čak 120 milijuna eura

Delta Planet, najveći trgovački centar u Bosni i Hercegovin­i, otvoren je jučer u Banjoj Luci. Delta Planet Banja Luka investicij­a je vrijedna 70 milijuna eura koje je uložila srpske kompanije Delta Real Estate, koja posluje u okviru Delta Holdinga, u vlasništvu Miroslava Miškovića.

Centar se prostire na 62.500 četvornih metara, ima više od 100 trgovina te je doveo više od 40 novih brendova na tržište BiH.

“Nakon hotela InterConti­nental u Ljubljani, otvaramo ovaj shopping mall u Banjoj Luci, a idući tjedan u Varni, u Bugarskoj. To je dio regionalno­g razvoja Delta Hol- dinga, koji se kreće od Triglava do Crnog mora”, rekao je Miroslav Mišković na otvorenje novog trgovačkog centra, za koji vjeruje da će osim građana BiH privući i kupce i goste iz susjednih zemalja, među ostalima i iz Hrvatske.

Kupuju zemljište u Zagrebu?

“Uskoro očekujemo početak investicij­a u Zagrebu i Skoplju. A nadamo se da ćemo dobiti dozvole i za početak gradnje Delta Planeta i hotela InterConti­nental u Beogradu”, najavio je Mišković.

Mišković nije precizirao o kakvoj se investicij­i radi, a koju najavljuje u Hrvatskoj, no ranije je govorio kako je namjera njegove kompanije da nakon otvaranje hotela InterConti­nental u Ljubljani hotel tog lanca otvori i u Zagrebu i Skoplju. Bilo je najava i da pregovara oko preuzimanj­a zagrebačko­g hotela Esplanade, ali su se iz kompanije prošle godine pohvalili kako su u postupku kupnje zemljišta za izgradnju novog hotela u Zagrebu. “Mi potvrđujem­o da biznis ne zna za granice”, kažu u kompaniji Delta Real Estate. “Investiram­o od Alpa do Crnog Mora. Veliko nam je zadovoljst­vo što na svim tržištima građanima ostavljamo objekte koji su ukras njihovih gradova, a još više što oni znače otvaranje novih radnih mjesta i novih poslovnih prilika u svim sredinama u kojima radimo. Ovoga puta to su Bosna i Hercegovin­a i Bugarska, a vjerujemo da ćemo uskoro otvarati objekte i u Hrvatskoj, Albaniji i naravno u Sr- biji”, kažu u kompaniji. Gotovo da se ne pamti da neka komanija u istom trenutku otvara dva velika shopping malla, ističu u Delti te dodaju kako u samo sedam dana razmaka, otvaraju dva objekta pod imenom Delta Planet, i to na dva nacionalna tržišta.

Varna vrijedi 120 mil. eura

Sljedećeg tjedna prvi posjetitel­ji ući će u Delta Planet u Varni, ljetovališ­tu na bugarskom dijelu Crnog mora. Ovaj centar stajao je 120 mil. eura i zauzima 110.000 kvadrata.

 ?? PD ?? Delta Planet Banja Luka prostire se na 62.500 četvornih metara
PD Delta Planet Banja Luka prostire se na 62.500 četvornih metara

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia