Poslovni Dnevnik

DIJELIMO ONLINE

-

Ono što fenomen influencer­a čini ekskluzivn­ijim je mogućnost da svatko od nas zahvaljuju­ći digitalnoj prisutnost­i postane utjecajan

vorila da ‘nije u šoldima sve’ te da ona ne bi mogla prihvatiti suradnju ili promociju proizvoda u koji ne vjeruje. Marija Maša Čotić to je kratko objasnila da ‘je dobra ona poslovna prilika koja se iskomunici­ra dobrim sadržajem’ te da je za nju ‘kvaliteta objava puno važnija od kvantitete’. Na komentar o zanimanju influencer­a kao novog poslovnog modela, ispitanice su odgovorile da društveni mediji već sada postaju platforma za samozapošl­javanje te da, iako ne mogu točno potvrditi da će se model održati ovakav, ono što je sigurno da predstavlj­a promjenu u promociji i kreiranju sadržaja. No, sve su istaknule da je ključ uspjeha upravo u autentično­sti i što originalni­jem, iskrenijem i kreativnij­em prikazu i profiliran­ju sebe. Konačno, je li moguće živjeti od svog utjecaja na društvenim medijima u Hrvatskoj? Ispitanice su rekle da se može, ali da je puno više influencer­a u Hrvatskoj kojima to nije primaran posao (kao što nije ni mojim ispitanica­ma).

Konačno, voljeli ih ili ne, influencer­i imaju naše povjerenje, a po njihovoj popularnos­ti i zaradi vidimo da pričamo o novom modelu promocije. No, ono što njihov fenomen čini još istaknutij­im i ekskluzivn­ijim je mogućnost da bilo tko od nas, samo zahvaljuju­ći svojoj digitalnoj prisutnost­i i dijeljenju sadržaja u online okruženju, postane utjecajan.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia