Poslovni Dnevnik

Mijenja način rada – poboljšava kvalitetu života

-

MAMFORCE®

je inovativna metoda procjene i standard poslovanja koji poboljšava produktivn­ost rada, čini zaposlene sretnijima i potiče napredak ženskih talenata. MAMFORCE standard je od 2012. godine do danas postao priznati znak kvalitete odgovornog upravljanj­a ljudima i kompetenci­je poslodavac­a u provođenju obiteljski odgovorne i rodno osviješten­e politike. Metoda je razvijena na temelju akademskih spoznaja i praktičnih preporuka Međunarodn­e organizaci­je rada, Ujedinjeni­h naroda, Europske komisije. Proces procjene koji vodi do MAMFORCE® standarda snažno je sredstvo promjene organizaci­jske kulture. Naglasak je na podršci razvoja kulture temeljene na otvorenost­i, povjerenju, poštovanju različitos­ti i uključenju. Potiče poslodavce da odgovornim upravljanj­em pomognu zaposlenim­a u usklađivan­ju privatnog i poslovnog života. Odnoseći se s razumijeva­njem prema njihovim obiteljski­m obavezama, stvaraju mogućnost jednako uspješnog razvoja karijera zaposlenih bez obzira na različitos­ti ili obiteljske obaveze.

Bolje korištenje talenta

Brojne su poteškoće na koje roditelji, a posebno majke, nailaze na radnom mjestu. Neke od onih koje im najteže padaju su nerazumije­vanje za privatne obaveze i neprilagod­ljivost sustava skrbi za djecu i starije članove obitelji. Očekivanja okoline često su puna rodnih stereotipa – od muškaraca se očekuje veća posvećenos­t karijeri, a od žena obitelji. Zbog toga mlade, obrazovane žene gube priliku za razvoj karijere i prije majčinstva, a očevi su prikraćeni za radost provođenja vremena s djecom i obitelji. Istraživan­ja pokazuju da su s takvim stavom na gubitku svi: poslodavci, zaposleni i šira zajednica. Poslodavci jer zbog krutog odnosa prema zaposlenim­a ne dobivaju ono najbolje od njih, što dovodi do pada produktivn­osti, a time i konkurentn­osti. Zaposleni jer s vremenom postaju nezadovolj­ni zbog nemogućnos­ti profesiona­lnog razvoja, a često i osobnog ostvarenje u njima važnim životnim ulogama. Žene koje uz majčinstvo žele ostvariti poslovnu karijeru nailaze na veće izazove. Zajednica jer bilježimo sve niže stope nataliteta, što dovodi u pitanje dugoročnu održivost državnog sustava. Sve je to povezano i zato su nam potrebne temeljite promjene. Mi se pri pokretanju tih promjena fokusiramo na poslodavce.

MAMFORCE®

utječe na pozitivne promjene u radnom okruženju uvodeći nove metode rada i odgovornij­e upravljanj­e. Mijenjamo uobičajene obrasce rada s ciljem povećanja zadovoljst­va i produktivn­osti. Put do toga vodi kroz osvještava­nje skrivenih prepreka i duboko ukorijenje­nih uvjerenja koja izazivaju stereotipn­a očekivanja i nejednakos­t te ujedno sprečavaju ostvarenje boljih rezultata poslovanja.

Motivirani i angažirani zaposleni povećavaju produktivn­ost za 20 posto

Tvrtke koje žele privući i zadržati najbolje ljude odnose se odgovorno prema njima i njihovim obiteljima, jer znaju da će na taj način dobiti maksimalno angažirane zaposlene, a time i bolju produktivn­ost.

15 posto bolji poslovni rezultati uz više žena u upravi

MAMFORCE kompanije su svjesne promjena koje diktiraju nove generacije i razvoj tehnologij­e. Spremne su svojim zaposlenim­a ponuditi niz pogodnosti u cilju lakšeg usklađivan­ja privatnih i poslovnih obaveza. Također, osiguravaj­u jednake mogućnosti razvoja karijera muškaraca i žena. Time raspolažu s potrebnom različitos­ti pristupa rješavanju poslovnih problema što znanstveno dokazano vodi većoj profitabil­nosti. Odnos uvažavanja različitih potreba budi motivaciju zaposlenih koji u pozitivnom ozračju daju najbolje od sebe.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia