Poslovni Dnevnik

Portfelj kojim upravlja Erste AM preskočio 6 mlrd. kuna

Zbog niskih kamata Industrija fondova mogla bi biti alternativ­ni izbor za ulaganje

- ANA BLAŠKOVIĆ ana.blaskovic@poslovni.hr

Zbog niskih kamata Industrija fondova mogla bi biti alternativ­ni izbor za ulaganje

Imovina u Erste Adriatic Bondu krajem ožujka dosegnula je iznos od 2,8 milijardi kuna

Ukupna imovina pod upravljanj­em Erste Asset Management­a, koji posluje u sklopu grupacije Erste

banke, uključujuć­i uslugu upravljanj­a privatnim portfeljim­a, premašila je šest milijardi kuna krajem ožujka.

Razdoblje niskih kamata

Od navedene brojke, iznos od 4,5 milijarde kuna uložen je u UCITS fondove (otvoreni investicij­ski fond s javnom ponudom), 872,5 milijuna kuna je u alternativ­nim fondovima, a 612 milijuna kuna odnosi se na individual­ne portfelje. Kako navode iz tog društva, najveći dio imovine odnosi se na obveznički fond Erste Adriatic Bond. Imovina u tom fondu krajem ožujka ove godine dosegnula je iznos od 2,8 milijardi kuna, čime je već duže vrijeme najveći fond u Hrvatskoj.

„Drago mi je da povećanje imovine fondova kao i individual­nih portfelja dolazi u vrijeme kada je Erste Asset Management vrijednost svoje imovine povećao na nešto više od šest milijardi kuna. Trenutno se nalazimo u razdoblju niskih kamatnih stopa i zbog toga očekujemo da će ulagači prepoznati naše fondove i našu uslugu kao kvalitetno rješenje za upravljanj­e viškom svojih sredstava”, rekao je predsjedni­k Uprave Erste Asset Management­a Josip Glavaš.

uložen je u otvorene investicij­ske fondove

Bolja klima

Osvrćući se na ovu godinu, Glavaš je rekao da godinu “općenito vidi kao pozitivnu što se tiče industrije fondova, prvenstven­o zbog poboljšanj­a ulagačke klime i smatram da će Hrvatska, kako za građanstvo, tako i za institucio­nalne klijente, u ovoj godini biti dosta dobar izbor za ulaganje“.

Prema podacima Hrvatske agencije za nadzor financijsk­ih usluga (Hanfa), imovina uložena u otvorene investicij­ske fondove u Hrvatskoj krajem veljače ove godine iznosila je 18,9 milijardi kuna. ❖

 ?? GORAN KOVAČIĆ/PIXSELL ?? Josip Glavaš, predsjedni­k Uprave Erste Asset Management­a
GORAN KOVAČIĆ/PIXSELL Josip Glavaš, predsjedni­k Uprave Erste Asset Management­a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia