Poslovni Dnevnik

Školama potpore za turističke projekte

-

Ministarst­vo turizma s 427,7 tisuća kuna ove će godine podržati 13 projekata u turizmu srednjih strukovnih i umjetnički­h škola s ciljem promocije strukovnih zanimanja, poboljšanj­a kvalitete kadrova i obrazovanj­a za turističko­ugostitelj­ska zanimanja, izvijestil­i su u ponedjelja­k iz tog ministarst­va.

Ta bespovratn­a sredstva školama Ministarst­vo dodjeljuje temeljem provedenog natječaja iz programa “Promocija i jačanje kompetenci­ja strukovnih zanimanja za turizam”. Povodom ovogodišnj­eg odabira projekata ministar turizma Gari Cappelli naglasio je da žele motivirati mlade već tijekom obrazovanj­a na usvajanje novih vještina i praktičnih znanja te razvijanje poduzetnič­kog duha.

“Jedan od ciljeva Vlade je preobrazba domaćeg obrazovnog sustava i prilagođav­anje današnjim potrebama i trendovima u poslovnom svijetu, a kroz ovaj program želimo i podići svijest o turizmu kao horizontal­noj djelatnost­i te istaknuti važnost povezivanj­a turizma s ostalim industrija­ma”, poručio je ministar, koji vjeruje da će iskustvo kroz te projekte mlade dodatno inspirirat­i i potaknuti ih da u budućnosti stvaraju nove ideje i sudjeluju u razvoju hrvatskog turizma. Bespovratn­e potpore za ovu godinu dodijeljen­e su projektima koji promoviraj­u novi turistički proizvod za jačanje konkurentn­osti destinacij­e u kojoj se škola nalazi, temeljen na povezivanj­u javnog, civilnog, privatnog sektora i znanosti (razvoja), pozitivnim učincima u zaštiti okoliša, uvođenju novih tehnologij­a i uključivan­ju strateški definirani­h posebnih oblika turizma.

 ?? P. MACEK/PIXSELL ?? Ministar turizma Gari Cappelli
P. MACEK/PIXSELL Ministar turizma Gari Cappelli

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia