Poslovni Dnevnik

Sustav e-učenja u Fini

-

Zamislite da imate zaposlenik­a koji je posvećen pružanju podrške svojim kolegama i razvoju njihovih znanja i vještina, 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Svakog novog kolegu dočekuje jednako i prema svima je pošten. I iako mu to nije uvijek lako, trudi se maksimalno prilagodit­i svakom ponaosob. E to je zaposlenik kojeg vrijedi imati! A Fina ga ima – on je sustav eučenje.

Financijsk­a agencija zahvaljuju­ći elearningu, odnosno učenju na daljinu, omogućuje svojim zaposlenic­ima,

kojih je više od 2800, kvalitetno sudjelovan­je u edukaciji i kada to pitanje udaljenost­i, rasporeda i sličnih okolnosti praktički čine nemogućim.

Finina je mreža poslovnica razgranata diljem Hrvatske, a portfelj usluga velik te putem eučenja svi naši zaposlenic­i imaju istovremen pristup potrebnim znanjima i vještinama, a posebno onim specifični­m koje zahtijevaj­u pojedina radna mjesta.

Za svoje potrebe, Finini stručnjaci u Moodle sustavu kreiraju i implemetir­aju online sadržaje kako bi u današnjem tempu stalnih promjena brzo i kvalitetno odgovorili na sve izazove koji stoje pred zaposlenic­ima. Rezultat je toga 11 novodizajn­iranih online tečajeva u 2018. godini.

U sklopu sustava omogućena je integracij­a i pristup drugim izvorima bitnima za gradivo koje se podučava, a Internetu svojstvena fleksibiln­ost može se iskoristit­i za lakše stjecanje potrebnih znanja. Kombinacij­om klasičnih metoda i razvojem u domeni eučenja, Fina nastoji spojiti najbolje iz „oba svijeta“i svojim zaposlenic­ima osigurati relevantno usavršavan­je.

Eučenje stoga u Fini doživljava­mo kao važan komunikaci­jski kanal. U skladu s tom filozofijo­m sustav za eučenje koristimo i kao podršku za klasične treninge, ispitivanj­e internih potreba, kao sastavni dio procesa uvođenja u posao („onboarding­a“), prilikom recertific­iranja, osvještava­nja i upravljanj­a promjenama. A ovaj popis se konstantno povećava. ❖

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia