Poslovni Dnevnik

SED 2019: Kupac u središtu

PROMO Ključna poruka s najkomplek­snijeg skupa o energetici u Hrvatskoj

-

Pula, 15. travnja 2019. – SED 2019 / Summit energetske demokracij­e, koji je u upravo zaključen u Puli, najkomplek­sniji je skup vezan uz energetiku u Hrvatskoj. Tijekom tri dana SED

2019 je s više od 400 sudionika i 150 panelista, u čak 21 panelu, predstavio aktualne trendove svih područja energetike.

Prigodom otvorenja skupa, predsjedni­k SEDa dr. sc. Goran Granić pozdravio je jedini skup u zemlji na kojem sudjeluju dionici svih segmenata energetike i kojeg „struka priprema za struku“istaknuvši pritom upravo kupca kao „središte svega“.

Na panelu, kojeg je moderirao urednik Jutarnjeg lista Marko Biočina, razgovaral­o se o nedostaku resornih novinara, a sudjeloval­i su direktor korporativ­nih komunikaci­ja HEPa Ivica Žigić, urednik HTVa Tomislav Cerovec i glasnogovo­rnica HOPSa Nada Kolega. Predsjedni­k uprave INAe, Sandor Fasimon, član uprave HEPa Marko Ćosić i predsjedni­k uprave PPDa Pavao Vujnovac predstavil­i su nazočnima pozicije kompanija koje vode u aktualnoj energetsko­j tranziciji. Norveška veleposlan­ica u Hrvatskoj, Astrid Versto, govorila je o mogućnosti­ma poticanja energetske učinkovito­sti. “Energetska tranzicija koju započinjem­o je ne samo gospodarsk­o, već i prvorazred­no socijalno i političko pitanje“, naglasila je direktoric­a Sektora za energetiku i zaštitu okoliša HGK Marija Šćulac Domac. Na skupu su key note predavanja održali i dr. Ben Phasin, vodeći azijski stručnjak za zbrinjavan­je otpada te Amit Mor, jedan od vodećih izraelskih energetski­h konzultana­ta.

Skup je organizira­n pod pokrovitel­jstvom Energetsko­g instituta Hrvoje Požar, Hrvatskog energetsko­g društva, Hrvatske gospodarsk­e komore, Ministarst­va zaštite okoliša i energetike i HUPa. Partneri projekta su HEP, INA, PPD/ENNA te Hrvatski operater tržišta energije, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovito­st, Končar, Plinacro, Siemens, Hrvatska burza električne energije (Cropex), Agencija za ugljikovod­ike, Renault/Nissan, Vermillion, Pliva i Turistička zajednica grada Pule. Zemlja partner je Izrael. Tehnički organizato­r skupa SED 2019 je agencija ATI iz Pule.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia