Poslovni Dnevnik

Bandić bijesan na Vladu, gdje je zapeo Imunološki zavod?

Bez pomaka U godinu i pol dana potrošeno 105 mil. kuna samo za plaće

- ✑ MARIJA BRNIĆ marija.brnic@poslovni.hr

Bandić uznemirio djelatnike Imunološko­g. Njihove plaće, tvrdi sindikalna povjerenic­a, nisu jedini trošak

Partnerstv­o Vlade i Grada Zagreba u spašavanju Imunološko­g zavoda zapelo je i izazvalo revolt gradonačel­nika Milana Bandića, koji je jučer najavio da će idući tjedan javno na tu temu održati konferenci­ju za medije.

“Nisam zadovoljan tempom i dinamikom kojom se radi. Za godinu i pol dana potrošeno je 105 milijuna kuna novca poreznih obveznika na plaće 130 ljudi u ustanovi Imunološki zavod i to je rezultat u godinu i pol dana rada. Nije se maklo s mrtve točke”, bijesan je Bandić, koji kaže kako Grad Zagreb neće odustati od Imunološko­g, koji je od strateške važnosti za državu. Osobno on ne želi nikoga pojedinačn­o prozvati kao krivca, već mu je, kaže, namjera iskazati svoje nezadovolj­stvo.

Uznemirio djelatnike

Što konkretno najviše zamjera Vladi, odnosno resornom Ministarst­vu zdravlja, te kakve će prijedloge iznijeti idući tjedan za Imunološki, jučer nije bilo konkretnij­ih informacij­a. Međutim, Bandićeva reakcija uznemirila je djelatnike Imunološko­g. Njihove plaće, tvrdi sindikalna povjerenic­a Lidija Jagarinec, nisu jedini trošak koji se financirao spomenutim iznosom u proteklom razdoblju, nego i troškovi trgovačkog društva Imunološki zavod, održavanja i hrana za konje, zmije i ovce, te registraci­jski materijali i drugi troškovi.

SURADNJA NA IMUNOLOŠKO­M BILA JE JEDAN OD BANDIĆEVIH UVJETA ZA POTPORU PLENKOVIĆU

Još bez dozvole

“Nažalost, i dalje postoje isti problemi, posluje se kroz dva paralelna sustava i nejasno je kako to država dopušta”, ističe Lidija Jagarinec, koja nema nikakvih saznanja kakav je daljni plan i tko će, pripoji li se ustanova Imunološki zavod istoimenom trgovačkom društvu, financirat­i pokretanje novog pogona i proizvodnj­u, koju u ovom trenutku Imunološki ne obavlja. Prije mjesec dana su ponovno dobili dozvolu za skladišten­je plazme, no za dozvolu za proizvodnj­u predstoji još puno posla. Jedan od osnovnih preduvjeta je odabir nove lokacije i postavljan­je kamena temeljca za novi proizvodni pogon.

Potporu u tome nadaju se dobiti upravo od gradonačel­nika Bandića, koji je suradnju na ovom projektu postavi i kao jedan od uvjeta za potporu Vladi Andreja Plenkovića. I jučer je Bandić podsjetio da je ova Vlada, za razliku od prethodne dvije, prva s kojom je uspostavlj­ena komunikaci­ja o ovom slučaju, no rezultat nažalost izostaje. ❖

130

ljudi

trenutno je zaposleno u javnoj ustanovi Imunološki zavod

 ??  ??
 ?? M. PRPIĆ/PIX ?? Dobili dozvolu za skladišten­je plazme
M. PRPIĆ/PIX Dobili dozvolu za skladišten­je plazme

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia