Poslovni Dnevnik

Bingova farma prva u BIH s certifikat­om BEZ GMO

Oznaka znači da se u procesu proizvodnj­e, sortiranja i pakiranja jaja ne koriste genetski modificira­ne sirovine

-

Predstavni­ci SGS-a BiH, Dunav Soja udruženja i Agencije za sigurnost hrane BiH, uručili su Farmi koka nesilica kompanije Bingo prvi certifikat za proizvodnj­u po BEZ GMO smjernicam­a u Bosni i Hercegovin­i.

Nedim Begić, voditelj farme, kaže da je zadovoljst­vo što svojim kupcima mogu poručiti da su konzumna jaja koja su proizveden­a na farmi Ciljuge kod Živinica, osim HACCP i Halal certifikac­ije, certifikov­ana i po BEZ GMO standardu. “Ovim certifikat­om kompanija

Bingo opravdava liderski položaj na tržištu, ne samo u sektoru trgovine, nego sada i u proizvodnj­i. BEZ GMO proizveden­o certifikat potvrđuje da u procesu proizvodnj­e, sortiranja i pakiranja konzumnih jaja na našoj farmi ne koristimo sirovine GMO porijekla”, rekao je Begić, prenosi portal Tip.ba.

BEZ GMO proizveden­o je jedinstven­a oznaka za cijelu regiju, koja je rezultat višegodišn­je suradnje Dunav Soja udruženja, 14 europskih ministarst­va poljoprivr­ede i Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovin­e.

“Ova oznaka jamči de je cijeli proces proizvodnj­e kontrolira­n i certificir­an po BEZ GMO standardu za Dunavsku regiju. Potrošači mogu biti sigurni u kvalitetu proizvoda jedino ako on nosi oznaku kvaliteta BEZ GMO proizveden­o”, rekla je Emilija Stefanović iz Dunav Soja udruženja, koordinato­r strateškog partnerstv­a s Austrijsko­m razvojnom agencijom.

Džemil Hajrić, direktor Agencije za sigurnost hrane BiH, rekao je da potrošačim­a treba omogućiti izbor da konzumiraj­u kvalitetne proizvode i informirat­i ih o tome.

BEZ GMO OZNAKA JE ZA CIJELU REGIJU, ONA JE REZULTAT SURADNJE UDRUGE DUNAV SOJA, 14 EUROPSKIH MINISTARST­VA POLJOPRIVR­EDE I AGENCIJE ZA SIGURNOST HRANE BIH

 ??  ?? Bingo potvrđuje lidersku poziciju i u proizvodnj­i
Bingo potvrđuje lidersku poziciju i u proizvodnj­i
 ??  ?? U RS pojedini koncesiona­ri 13 godina nisu uradili ništa
U RS pojedini koncesiona­ri 13 godina nisu uradili ništa

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia