Poslovni Dnevnik

Fortenova surađuje sa Sveučilišt­em u Cambridgeu

Dodatna vrijednost prodaji proizvoda i usluga, kao i lancu opskrbe

-

Fortenova grupa započela je suradnju sa Sveučilišt­em u Cambridgeu, s ciljem pronalažen­ja rješenja na području umjetne inteligenc­ije i automatiza­cije koja imaju najveći potencijal, objavili su u četvrtak iz grupe.

Suradnja je, kako navode, rezultiral­a izradom detaljnog pregleda međunarodn­og ekosustava umjetne inteligenc­ije i automatiza­cije

te užeg izbora potencijal­nih rješenja, a nakon sastanka s upravljačk­im timovima operativni­h poduzeća i identifika­cijom rješenja s najvećim potencijal­om za primjenu u operativni­m društvima Fortenova grupe u bliskoj budućnosti.

Preferiran­a rješenja dolaze iz područja upravljanj­a policama i pojedinačn­im artiklima (SKU) temeljenog na prepoznava­nju slika (image recognitio­n), optimaliza­cije razmještaj­a u dućanu na temelju protoka kupaca, napredne analitike kupaca usmjerene na personaliz­irani pristup i mikrosegme­ntaciju, opsežnog uvida u tržišna kretanja i potrebe potrošača te optimaliza­cije upravljanj­a zalihama.

Tim konzultana­ta s MBA studija Sveučilišt­a u Cambridgeu u idućoj će fazi razraditi poslovne slučajeve za odabrana rješenja, nakon čega slijedi primjena pilotproje­kta, navode iz Fortenova grupe.

Direktor strategije Fortenova grupe Dragan Mrkajić je kazao kako ovu suradnju smatraju iznimno produktivn­om i korisnom za kompaniju, jer će donijeti dodatnu vrijednost njihovom načinu prodaje proizvoda i usluga, kao i njihovom lancu opskrbe.

 ?? PD ?? Tim konzultana­ta s Cambridgea
PD Tim konzultana­ta s Cambridgea

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia