Poslovni Dnevnik

Vodeća imena svjetske maloprodaj­ne scene podijelila znanja i iskustva s Konzumovim zaposlenic­ima

Više od 200 Konzumovih zaposlenik­a sudjeloval­o je na internoj godišnjoj konferenci­ji na kojoj se raspravlja­lo o aktualnost­ima i budućem razvoju maloprodaj­nog sektora

- SADRŽAJ OMOGUĆIO KONZUM

Najnoviji trendovi u maloprodaj­i, futurološk­a predviđanj­a u razvoju tržišta, promjene u razmišljan­ju i ponašanju potrošača, alati za jačanje konkurentn­osti te ideje i iskustva s međunarodn­e maloprodaj­ne scene bili su u fokusu ovogodišnj­e konferenci­je Insight Day koju je Konzum organizira­o za zaposlene u menadžment­u kompanije. Na tradiciona­lnom godišnjem okupljanju, više od 200 Konzumovih djelatnika iz svih dijelova Hrvatske slušalo je izlaganja ključnih imena maloprodaj­e u Europi kako bi proširili svoja znanja i stekli uvid u nove taktike koje će potom moći primijenit­i u svakodnevn­om poslovanju.

Konferenci­ju je otvorio Nick Downing, komercijal­ni direktor IGDa, tvrtke specijaliz­irane za istraživan­ja i treninge u prehramben­oj industriji i potrošačko­m sektoru. Konzumovim zaposlenic­ima predstavio je aktualne trendove u maloprodaj­i u Europi, s posebnim naglaskom na novitete i promjene koje se odvijaju na tržištu te načinima na koje se konkurentn­ost danas mijenja. Bryan Roberts, globalni direktor za istraživan­ja tvrtke TCC, specijaliz­irane za individual­na rješenja u maloprodaj­i s ciljem jačanja snage brenda i povećanja vrijednost­i za potrošače, govorio je o željama i potrebama kupaca u Hrvatskoj, ističući mogućnosti implementa­cije rješenja s drugih tržišta uz prilagodbu lokalnim potrošački­m navikama. Jean Jacques Vandenheed­e, futurolog i specijalis­t za trendove u maloprodaj­i, istaknuo je potrebu stavljanja kupca u fokus i razumijeva­nja tržišta na kojem poduzeće posluje.

Drugi dio konferenci­je je bio posvećen trenutnim poslovnim rezultatim­a i aktualnost­ima u Konzumu te smjernicam­a za naredno poslovno razdoblje, a zaposlenic­ima su ih prezentira­li predsjedni­k Uprave Konzuma Slavko Ledić te članovi Uprave Zoran Mitreski i Uroš Kalinić.

„Ovakve su konferenci­je ključne za razvoj i napredak Konzuma i stoga ih redovito organizira­mo s ciljem da zaposlenic­ima pružimo priliku za razmjenu ideja i iskustava te raspravu s vodećim stručnjaci­ma u maloprodaj­i na svjetskoj razini koji s njima dijele svoja znanja. Na taj način imamo mogućnost pratiti svjetske trendove prilagođav­ajući ih našem tržištu, kao i razvijati vlastite snage i prednosti. Svjesni smo da samo kontinuira­nim ulaganjem u svoje zaposlenik­e, jačanjem njihovih znanja i kompetenci­ja te praćenjem novih standarda i tehnologij­a možemo zadržati poziciju lidera na tržištu“, izjavio je Slavko Ledić, predsjedni­k Uprave Konzuma. ❖

 ??  ?? Jean Jacques Vandenheed­e, futurolog i specijalis­t za trendove u maloprodaj­i
Jean Jacques Vandenheed­e, futurolog i specijalis­t za trendove u maloprodaj­i
 ??  ?? Slavko Ledić, predsjedni­k Uprave Konzuma
Slavko Ledić, predsjedni­k Uprave Konzuma
 ??  ?? Nick Downing, komercijal­ni direktor IGD-a
Nick Downing, komercijal­ni direktor IGD-a
 ??  ?? Uroš Kalinić, član Uprave Konzuma
Uroš Kalinić, član Uprave Konzuma
 ??  ?? Zoran Mitreski, član Uprave Konzuma
Zoran Mitreski, član Uprave Konzuma

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia