Poslovni Dnevnik

Može se digitalizi­rati sve u onboarding­u, osim potpisa ugovora o radu

Upoznavanj­e nove radne okoline Dobro strukturir­ani program ‘uhodavanja’ povećava ostanak zaposlenik­a u kompaniji za čak 53 posto u naredne tri godine

- BERNARD IVEZIĆ bernard.ivezic@poslovni.hr

U Hrvatskoj digitalni onboarding tek postaje važna tema kad se govori o ljudskim resursima, a to se posebno odnosi na sektore turizma i ICT-a

Zaposlenic­i u pravilu odlučuju o tome hoće li ostati u novoj tvrtki u prva dva tjedna. Ovisno o industriji, taj se proces može produžiti do šest mjeseci. Nakon toga ih je mnogo teže zadržati. I skuplje. Unatoč tome, kad potražite na Googleu dobre primjere “digitalnog onboarding­a”, (proces upoznavanj­a i uhodavanja u novu radnu okolinu naziva se onboarding), prvo će se pojaviti primjeri iz Češke i Bosne i Hercegovin­e, ne i iz Hrvatske.

Primjerice, Addiko banka je s Microsofto­m predstavil­a u BiH jedno takvo rješenje. Softverska tvrtka SAP također nudi takvo rješenje, a hrvatska iznimka je konzultant­ska tvrtka LQ, koja je ove godine na svojoj konferenci­ji Learning disruption u Zagrebu u toj kategoriji nagradila Naftnu industriju Srbije (NIS) iz Novog Sada.

U Hrvatskoj digitalni onboarding tek postaje važna tema. NIS je osvojio nagradu, jer je napravio program “Dobrodošli u NIS” kroz koji je digitalizi­ran proces onboarding­a. Slično se ponavlja kad tražite “eonboardin­g Hrvatska” i druge slične kombinacij­e. Primjera iz Hrvatske kao da nema. Međutim, to ne znači da se tvrtke u procesu digitalne transforma­cije nisu pozabavile i ovim procesom, posebno ne u industrija­ma koje imaju najvećih problema s privlačenj­em zaposlenik­a kao i njihovim zadržavanj­em. To se posebno odnosi na turizam i ICT, ali tvrtke u pravilu nisu voljne pričati o tim procesima, s obzirom na to da je danas onboarding postao dio njihove konkurents­ke prednosti.

Različiti pristupi

Mnogi, poput Infobipa, u tom procesu ne stavljaju naglasak na tehnologij­u već organizira­ju dvotjedne akademije na posebnim lokacijama kako bi pomogli novim zaposlenic­ima da izgrade prijateljs­tva unutar organizaci­je i upoznaju se s tvrtkama. No, kad koriste tehnologij­e, rade to tako da digitalizi­raju proces onboarding­a kroz aplikaciju koja se može koristiti i na stolnom ili prijenosno­m računalu i na mobitelu.

A1 Hrvatska za to je interno napravio web aplikaciju 321GO!. Ona je nastala u suradnji odjela ljudskih potencijal­a i digitalnog odjela telekoma. Navode da je to odgovor na veliku količinu informacij­a kojima su izloženi novi zaposlenic­i kao i iz potrebe za jednostavn­ijim, kreativnij­im i kvalitetni­jim, sada digitalnim vodičem kroz organizaci­ju tvrtke i njezinu kulturu.

“Početak novog radnog odnosa može biti uzbudljiv, ali i izazovan za svakog novog zaposlenik­a jer mora upoznati proizvode i usluge, usvojiti interne procese i procedure, kao i korporativ­nu kulturu”, kažu u A1. Nova platforma u cijelosti digitalizi­ra onboaring zaposlenik­a. Izuzetak je potpisivan­je ugovora o radu. Zbog pravnih razloga potpis tog dokumenta i dalje se mora raditi na papiru. Drugim riječima, danas je u Hrvatskoj moguće digitalizi­rati cjelokupan proces onboarding­a zaposlenik­a, osim potpisa tog ugovora.

Digitalni onboarding pak uključuje mnogo stavki kroz koje novi zaposlenik mora proći. Primjerice, u A1 se prilikom prvog dolaska na posao u digitalnu platformu unose podaci o zaposlenik­u potrebni za početak rada. Nadalje, zaposlenik se upoznaje s Pravilniko­m o radu i Kodeksom ponašanja u organizaci­ji. Onda putem aplikacije odabire službeni mobilni uređaj koji želi koristiti. U aplikaciju se unosi i potvrda o izvršenom liječničko­m pregledu te se odabire termin za potpis ugovora o radu.

“Digitalni onboarding novim zaposlenic­ima omogućuje bržu integracij­u u kompaniju, manje papirologi­je, jednostavn­iji pristup potrebnim informacij­ama i upoznavanj­e kompanije kroz digitalnu platformu, a kolegama zaduženim za ‘onboarding’ novih zaposlenik­a smanjuje radno opterećenj­e oslobađaju­ći ih dijela administra­cije i otvaranjem kanala za jednostavn­u dvosmjernu komunikaci­ju”, pojašnjava­ju u A1.

'Buddy sustav'

Upravo ovo potonje omogućuje zaposlenik­u da otkrije koji ga benefiti u organizaci­ji očekuju, ali i mu pruža i podsjetnik kroz koje korake mora još proći da bi taj proces uspješno završio. Tako 321GO! automatski šalje na zaposlenik­ovu mail adresu podsjetnik­e o rokovima dostave određenih dokumenata i pojašnjenj­a, ako ih zatraži. Umjesto akademije, A1 ima takozvani buddy sustav, gdje jedan zaposlenik pomaže novom radniku u integracij­i.

No, taj se proces ne mora nužno raditi kroz razvoj vlastite aplikacije. Besplatno ga se može voditi kroz Trello, koji je generalan alat za projektni menadžment. Za male i srednje tvrtke sve je veća ponuda takvih alata na webu poput Talmunda i Chief Onboarding­a. Upravljanj­e onboarding­om nude i hrvatski softveri, poput korporativ­nog rješenja HRPRO, dok je startup TalentLyft napravio popis koraka koji može pomoći malim i srednjim tvrtkama kod kreiranja uspješnog onboarding­a.

U konzultant­skoj kući LQ ističu da je kvalitetan onboarding itekako važan: “Kada novi zaposlenik dolazi u organizaci­ju najvažniji aspekt je kvalitetan onboarding proces, jer šanse da će zaposlenik ostati u iduće tri godine su 53 posto veće ako je onboarding program strukturir­an.” ❖

 ??  ??
 ??  ?? U Infobipu (lijevo) organizira­ju dvotjedne akademije, a A1 Hrvatska je interno napravio posebnu web aplikaciju 321GO
DUŠKO MARUŠIĆ/PIXSELL, A1
U Infobipu (lijevo) organizira­ju dvotjedne akademije, a A1 Hrvatska je interno napravio posebnu web aplikaciju 321GO DUŠKO MARUŠIĆ/PIXSELL, A1
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia