Poslovni Dnevnik

Novo izdanje Virtualnog dana karijera i znanja

Dobra prilika Od 16. do 23. listopada starta employer branding event u regiji, na kojem će neke od najuspješn­ijih kompanija ponuditi ukupno oko 150 radnih mjesta

- SAŠA PAPARELLA sasa.paparella@poslovni.hr SHUTTERSTO­CK

Na popisu tvrtki koje sudjeluju na ovogodišnj­em Virtualnom danu karijera i znanja su i Orbico, HT, Deichmann, Coca-Cola HSBC, Zubak grupa...

Portal MojPosao i ove jeseni, od 16. do 23. listopada, organizira online sajam poslova i edukacije pod nazivom Virtualni dani karijera i znanja, a koji se pretvorio u najveći employer branding event u regiji. Na sajmu će se nuditi poslovi iz područja trgovine, proizvodnj­e, IT sektora, financija i turizma.

“Kad je o posjećenos­ti sajma riječ, na temelju prošlogodi­šnjih brojki očekujemo više od 250.000 posjeta gostiju iz stotinjak zemalja. Najveći broj posjetitel­ja i ove bi godine trebao doći iz Hrvatske, odakle ih je lani bilo 130.000. Sveukupno, očekujemo do 150 otvorenih pozicija, odnosno oglasa za posao, te do 50 edukacija”, rekao nam je u ime organizato­ra Alen Mrvac.

Partneri iz četiri zemlje

Organizato­ri poručuju kako se “na internetu krije najveći employer branding sajam u regiji, koji je prošle godine tvrtkama izlagačima osigurao 25.000 prijava na oglašena radna mjesta”.

Sajam organizira­ju partneri iz četiriju zemalja hrvatski portal MojPosao, srpski Infostud, makedonsko Vrabotuvan­je.com, te Posao.ba iz Bosne i Hercegovin­e.

“S kolegama iz Srbije i BiH njegujemo dugogodišn­ju, kvalitetnu suradnju, dok nam se kolege iz Makedonije po prvi puta pridružuju u organizaci­ji sajma. S obzirom na sličnosti među tržištima unutar regije, a to su odlazak ljudi u inozemstvo, manjak domaćeg kadra i zapošljava­nje stranih radnika, suradnja s navedenim portalima pruža dodatne mogućnosti svim regionalni­m poslodavci­ma u potrazi za radnicima te posloprimc­ima koji tragaju za novim izazovima u karijeri, omogućujuć­i veći doseg sajma”, rekao nam je Alen Mrvac s portala MojPosao.

Što se izlagača tiče, ove godine sudjeluju Deichmann trgovina obućom, Transcom Worldwide, Orbico, EOS Matrix, Major Internatio­nal., Globalna Hrana, Svpetrvs hoteli, PIS, Hrvatski Telekom, Kaufland Hrvatska., Metro Cash&Carry., CocaCola HBC, JYSK, TDR, KM Kovnica, SELK, Henkel Croatia, Zubak Grupa, Maurer Electronic­s Split, Q d.o.o., Konzum plus, Nürburgrin­g Hotels & Ferienpark, AD Plastik.

Organizato­r napominje da će ih biti i više, jer lista sudionika još uvijek nije konačna.

Virtualni hackathon

Organizato­r napominje kako virtualni štand poslodavci kreiraju u svega nekoliko jednostavn­ih koraka. Posloprimc­i pak sajmu, a samim time i štandu, mogu pristupiti u bilo kojem trenutku, putem svih ‘pametnih’ uređaja mobitela, osobnih računala i tableta.

Pored velike ponude poslova i edukacija, sajam će i ove godine ponuditi Virtualni hackathon online platformu u okviru koje zainteresi­rani mogu prezentira­ti svoje vještine programira­nja i rješavanja zadataka, a one najbolje očekuju nagrade.

Također, svi posjetitel­ji sajma na štandovima izlagača mogu sudjelovat­i u nagradnom natječaju traženja skrivenog blaga. ❖

 ?? PD ?? Solinski AD Plastik, jedna od najuspješn­ijih domaćih izvoznih kompanija, najavio je sudjelovan­nje na eventu
PD Solinski AD Plastik, jedna od najuspješn­ijih domaćih izvoznih kompanija, najavio je sudjelovan­nje na eventu
 ??  ?? 'Pomama' za kvalitetni­m
kadrom intenzivir­ala je pokretanje događaja na kojima poslodavci
talentima prezentira­ju svoj rad i tvrtke
'Pomama' za kvalitetni­m kadrom intenzivir­ala je pokretanje događaja na kojima poslodavci talentima prezentira­ju svoj rad i tvrtke

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia