Poslovni Dnevnik

INOVACIJA APLIKACIJA KEKS PAY POČELA KONKURIRAT­I SMS PARKINGU

U suradnji s tvrtkom Infoart uslugu nude u 58 gradova, mogu je koristiti klijenti svih banaka

- ✑ BERNARD IVEZIĆ

Najuspješn­ija domaća fintech platna aplikacija Keks Pay omogućila je plaćanja parkiranja u 58 gradova u Hrvatskoj. Keks Pay, aplikacija Erste banke koja broji više od 62.000 korisnika, u suradnji je s tvrtkom Infoart ponudio najjaču alternativ­u plaćanju parkinga SMSom u cijeloj Hrvatskoj.

Igor Strejček, direktor direktnih kanala u Ersteu kaže da je glavna prednost Keks Payja, uz jednostavn­ost plaćanja, to da tu aplikaciju može koristiti klijent bilo koje banke, odnosno ne samo Erste banke.

“Nadam se da će svi gradovi, od Zagreba pa nadalje, ovom uslugom biti pristupačn­iji svim vozačima bez obzira iz kojeg grada dolaze, te da će ovakav način digitalnog plaćanja parkinga ponovo postaviti novi standard ne samo u Hrvatskoj nego i šire, kao što je to prije gotovo 20 godina postavila usluga plaćanja parkinga putem SMSa”, kaže Strejček.

Ersteov Keks Pay nije usamljen u širenju mobilnog plaćanja parkinga putem aplikacije. To je neposredno prije učinio i njihov partner Infoart kroz vlastitu mobilnu aplikaciju PayDo, a za koju se hvali da se preko nje može platiti parkiranje u više od 60 gradova u Hrvatskoj. Budući je SMS parking vrlo popularna usluga, za očekivati je da će u narednom razdoblju na ovo tržište ući i drugi igrači. Mobilne aplikacije pri tome kao svoju prednost istiću što se na njima ne plaća naknada za slanje SMSa kojim se plaća parking.

Dejan Donev, voditelj digitalne transforma­cije Erstea kaže da im je cilj pojednosta­vniti plaćanja. “Upravo nam je to putokaz za svako daljnje nadograđiv­anje Keks Payja”, zaključuje Donev. ❖

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia