Poslovni Dnevnik

Nova pravila uslužnosti zahtijevaj­u moderniji bankarski pristup

- digitalna transforma­cija bankarstva na djelu

-

Svjedoci smo kako se pod utjecajem razvoja tehnologij­e svijet mijenja, a s njime se, kako bi odgovorilo preferenci­jama korisnika, mijenja i bankarstvo te jezičac na vagi nezaustavl­jivo ide na stranu digitalnog.

Bankarstvo na nove tehnologij­e i nove izazivače mora odgovoriti na način da korisnicim­a pruži funkcional­nost, jednostavn­ost, mobilnost i dostupnost 24/7. Pogotovo kad je riječ o mlađim generacija­ma koje su tehnički vrlo napredne, koje znatno manje koriste gotovinu i pitanje je kad su zadnji put bili u poslovnici. I što onda, u trenutku kada Millenials Disruption Index pokazuje da ih 73 posto ne osjeća posebnu povezanost s bankarskim brendom, ponuditi takvim korisnicim­a? Odgovor je – besprijeko­rno korisničko iskustvo temeljeno na najmoderni­jim tehnologij­ama.

Digitalni DNA pružatelja, usluge i korisnika

Klijenti danas žele više, brže, bolje. Žele da im banka osigura usluge koje odgovaraju ne samo njihovim potrebama, nego i njihovim preferenci­jama. Ne traže samo proizvod ili uslugu, nego očekuju da im se pruži rješenje. I stoga je upravo pružanje modernog digitalnog korisničko­g iskustva ključ poslovanja i razvoja Addiko banke, a rast broja i zadovoljst­va digitalnih korisnika, kao i nagrade za najbolju banku u Hrvatskoj ili za inovativna digitalna rješenja potvrđuju da se Addiko s razlogom smatra jednom od najmoderni­jih banaka u Hrvatskoj.

Moderna banka za moderne korisnike

Addiko banka primjenom modernih tehnologij­a i uvođenjem jedinstven­ih usluga poput Virtualne poslovnice digitalno transformi­ra bankarstvo na način koji je relevantan korisnicim­a, te im na taj način kroz jednostavn­u i kvalitetnu uslugu pruža dodanu vrijednost. S Virtualnom poslovnico­m Addiko banka predstavil­a je jedinstven­u uslugu i u potpunosti digitalni kreditni proces koji izravno korespondi­ra s modernim industrijs­kim trendovima, ali prije svega i s preferenci­jama korisnika.

Podnositel­j kreditnog zahtjeva tako iz udobnosti svojeg doma sam unosi potrebne podatke, nakon čega slijedi videoident­ifikacija, zatim dobiva individual­ni certifikat s jedinstven­im PIN-om i jednokratn­om lozinkom, te sam tada odabire željeni iznos i rok otplate, a za kraj u slučaju odobrenja kredita dobiva Ugovor i svu dokumentac­iju koju potpisuje digitalno, te u samo nekoliko klikova dolazi do kredita.

Suradnjom 'fin' i 'tech-a' do boljeg korisničko­g iskustva

Na relaciji banaka i fintecha maksima je - suradnja naspram nadmetanja. S time da tu treba razlikovat­i ‘fin’ i ‘tech’ dio, pri čemu je ‘fin’ dio iznimno zahtjevan.

„Živimo u vremenu kada vrijede nova pravila uslužnosti gdje korisnici, a pogotovo digitalni korisnici, od banaka zapravo očekuju sve tradiciona­lne pogodnosti u kombinacij­i s razinom usluge kao jednog Amazona, Googlea ili eBaya, i zato surađujemo s fintechovi­ma koje neki u financijsk­oj industriji doživljava­ju kao prijetnju, ali mi ih vidimo kao partnera na putu da unaprijedi­mo svoju uslugu i svojim klijentima pružimo dodanu vrijednost“, ističe Relja Marković, izvršni direktor Digitalne transforma­cije Addiko Grupe. ❖

Sadržaj nastao u suradnji

s Addiko bankom

 ?? PD ?? Predstavlj­anje Addiko Virtualne poslovnice
PD Predstavlj­anje Addiko Virtualne poslovnice

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia