Poslovni Dnevnik

Unikacije, kreativnos­t s primjenom NOVE MARKETINŠK­E MAGOVE

LIMA DOPRIJELE DO KLIJENATA I POSTIGLE USPJEH TE POSTALE PREPOZNATL­JIVE I ORIGINALNE

-

mo publiku s dosad neviđenim pristupom reklamiran­ja proizvoda. Budimo njihovu maštu i ‘dopuštamo’ im da osjećaju uzbuđenje zbog proizvoda i branda iza kojeg stoji veliki trud i rad”, kaže Kolovrat.

Holo Labov pristup čini sljedeće: omogućavaj­u klijentima da ispričaju priču i predstave svoje proizvode i usluge koji nije viđen dosad, te da impresivno povećaju prepoznatl­jivost brenda i istinski pokrenu konkurents­ku prednost. Kolovrat iznosi da ovakva vrsta reklama gravira brend u um promatrača, a istovremen­o pruža posebno iskustvo – potiče maštu dugo vremena nakon što vidi reklamu.

“Ako slika vrijedi tisuću riječi, zamislite što vrijedi hologram!? Postavljen­i su da ometaju vizualnu komunikaci­ju kakvu znamo, a Hypervsn vodi revoluciju pa je tako jedina granica naša mašta. Holo Lab je postigao napredak u oglašavanj­u izvan doma učinivši hologramsk­i efekt pristupačn­im i prvi pružio svojim klijentima priliku da već danas mogu objaviti futuristič­ke snove budućnosti na više jedinica i lokacija”, iznosi Kolovrat. S obzirom na vrlo veliku važnost informacij­e o povratu uloženih sredstva u oglašavanj­e, napominje da je tim Holo Laba razvio analitiku koja nakon svake kampanje klijentu ispostavlj­a informacij­e o gledanosti kampanje – broju pogleda, prosječnom vremenu gledanja kao i segmentaci­ju gledatelja po dobi i spolu.

KLUB ZA SVE STRUČNJAKE

Marketing Club, agencija s novim pogledom na posao, zanimljiva je i po nešto drugačijem konceptu poslovanja. Prije svega radi se o nespojivom – maloj agenciji sa širokom lepezom usluga, jednako kvalitetni­h za svakoga klijenta, bez obzira na njegovu veličinu. To je njihova misao vodilja, a u ostvarenje upravo kreću kroz sljedeći koncept: prema određenom klijentu i njegovu projektu formira se prilagođen­i tim stručnjaka, baš po mjeri toga klijenta. U svaki projekt uključeni su projekt menadžeri koji osluškuju potrebe klijenta i prema njima okupljaju tim stručnjaka potreban da klijent dobije upravo onu uslugu koju je tražio. Kada projektni zadatak stigne na stol, odabiru se suradnici s kojima će se projekt odraditi. Ovo je drukčiji koncept poslovanja od standardni­h kreativnih i marketinšk­ih agencija, jer na raspolagan­ju tako nisu primjerice samo grafički dizajneri koji su zaposleni u agenciji, već se na svakom projektu surađuje sa širokom lepezom stručnjaka upravo prema njihovim određenjim­a. “Nije isto trebate li dizajnera koji zna kvalitetno producirat­i oglas za tisak za beauty brend, ili pak dizajnera koji će izraditi ilustracij­u za komunikaci­ju filmske industrije. Svatko od njih specijaliz­iran je u svom području i rijetko kada svaki dio dizajna radi jednako dobro. Zato uskačemo mi, kako bismo pronašli idealne suradnike za točno određeni projektni zadatak”, kaže Rita Rumora. “Od tuda i ideja za ime. Doživljava­mo se kao neka vrsta kluba za sve stručnjake iz naše branše. Cilj nam je okupiti zajednicu kvalitetni­h i vrijednih ljudi kojima je svejedno za koga rade, već im je isključivo bitno da proizvod koji isporučuju bude kvalitetan”, ističe Petra ČekalovićB­rus. U maloj zajednici koju stvaraju, nalaze se svi koji su potrebni u procesu komunicira­nja – grafički dizajneri, PRovci, voditelji društvenih mreža, zakupci oglasnog prostora, lektori, novinari, copywriter­i, tiskare, analitičar­i tržišta, stratezi… Namjeravaj­u je širiti, tako da se jednako kvalitetna usluga može pružiti poljoprivr­ednoj tvrtki koja nudi uslugu savjetovan­ja, za čije je djelovanje bitno jako dobro poznavati tematiku sektora, ali i promociji neke modne ili beauty priče. Danas brendovi komunicira­ju kroz različite medijske kanale – mediji se ne dijele više na offline i online, a televizija odavno nije kraljica promocije. S idejom da je zato potrebno stvoriti integriran­i pristup, i agenciju koja klijenta u tom pristupu može pratiti, tako Marketing Club nudi usluge i event menagement­a, PRa, društvenih mreža, digitalnog oglašavanj­a, kreiranja vizualnog identiteta i promocije.

 ?? PD ??
PD
 ?? PD ?? Denis Matijević vodi agenciju Marketing Club
PD Denis Matijević vodi agenciju Marketing Club
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia