Poslovni Dnevnik

Zadnjeg tjedna studenog besplatno pristupite tehničkom pregledu

-

Centar za vozila Hrvatske, Hrvatski autoklub i Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa i ove vas godine pozivaju na Dane tehničke ispravnost­i vozila.

Od 25. do 30. studenog 2019. u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj vozači mogu pristupiti besplatnom tehničkom pregledu svog vozila.

Kako je tehnička ispravnost vozila jedan od ključnih čimbenika sigurnosti cestovnog prometa, CVH redovito informira vozače o njenoj važnosti, posebice kroz projekt „Ispravno je sigurno“.

Kako gotovo svako četvrto vozilo u RH ne prođe tehnički pregled, a njih oko 70 posto je starije od 10 godina, priliku za besplatnim savjetom stručnjaka ne bi trebalo propustiti. Također, prvih 15 000 vozača koji pristupe akciji dobiva i besplatne tri litre tekućine za pranje vjetrobran­skog stakla.

Ipak, pravo na besplatni tehnički pregled nemaju vozači koji u navedenom razdoblju moraju svoje vozilo podvrgnuti redovnom tehničkom pregledu radi produženja važenja prometne dozvole ili registraci­je vozila.

Njima se preporučuj­e priprema za tehnički pregled (a i svakodnevn­u vožnju i održavanje) prema savjetima na Facebook i Instagram profilima Ispravno je sigurno.

Ne zaboravite, vožnjom u neispravno­m vozilu ne ugrožavate samo svoj život, već i živote suputnika, kao i svih ostalih sudionika u prometu. Osim toga, i bez vidljivih oštećenja možete štetiti drugima i okolišu, primjerice ako vaše vozilo ne zadovoljav­a standarde eko-testa, ali ni brojne druge neispravno­sti nisu lako uočljive.Stoga, na web stranici cvh.hr pronađite vama najbližu stanicu za tehnički pregled i priključit­e se akciji besplatnih pregleda. Vrijeme „potrošeno“na ovaj način itekako vam se može vratiti ako posjetom spriječite vožnju u neispravno­m vozilu! ❖

OD 25. DO 30. STUDENOG 2019. U SVIM STANICAMA ZA REDOVNI TEHNIČKI PREGLED VOZILA U REPUBLICI HRVATSKOJ VOZAČI MOGU PRISTUPITI BESPLATNOM TEHNIČKOM PREGLEDU SVOG VOZILA

 ?? DALIBOR URUKALOVIĆ/PIXSELL ??
DALIBOR URUKALOVIĆ/PIXSELL
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia