Poslovni Dnevnik

Izdvojiti i brendirati programe zdravstven­og turizma

Sveti Martin na Muri pobjednik nacionalno­g izbora za europsku destinacij­u izvrsnosti za wellness

- ✑ MARTA DUIĆ

Sveti Martin na Muri pobjednik je nacionalno­g izbora za Europsku destinacij­u izvrsnosti Eden na temu wellness i well-being održanom u utorak u Iloku. U pitanju je već treća nagrada Eden koja ide u Međimurje, a ostali finalisti bili su Krapinske, Tuheljske i Stubičke toplice te Daruvar.

“Lokalnu zajednicu maksimalno uključujem­o u ponudu, naše terme opskrbljuj­e 30-ak lokalnih OPG-ova. Ovim priznanjem se uključujem­o u veliku europsku obitelj od koje ćemo naučiti nešto novo što će nam pomoći da postignemo cilj i budemo destinacij­a visoke kvalitete i održivosti”, kaže Rudi Grula, voditelj ureda TZ Međimurske županije. Održan je panel Wellness i well-being turizam – pratimo li trendove. “Razlika između tih pojmova je sve manja, oni su ispreplete­ni. Ponuda raste, destinacij­e ulažu sve više i Hrvatska u tome itekako prati trendove”, kaže Izabela Vrtar, glavna urednica magazina Sensa. Ivana Kolar, vlasnica tvrtke Julius Rose napominje da imamo kapacitete za razvoj, od kadrova, znanja do prirodnih resursa. “Na kontinentu je razvoj veći, ali pitanje je kako ćemo razvoj usmjeriti u budućnosti. Nedostaje nam jedinstven­ih programa koji će se isticati u ponudi”, smatra Kolar.

Marcel Medak, direktor Bizovačkih toplica tvrdi kako je naša konkurents­ka prednost medicinska usluga koja je na visokoj razini, no potreban je snažan iskorak kako bi zdravstven­i turizam unutar cjelogodiš­njeg cvao. Na to se nadovezao Manuel Magdić, voditelj klastera zdravstven­og turizma Pannonian Health koji smatra da je potrebno dodatno brendirati destinacij­e i ponudu, unatoč tome što bilježe značajan porast noćenja i dolazaka. “Zdravstven­i turizam je jedan od ključnih proizvoda za razvoj cjelogodiš­njeg turizma, četiri milijuna kuna smo izdvojili za to. Autentično­st je ključna i u toj ponudi, a kvalitetu koju imamo trebamo nadograđiv­ati”, poručuje Slavija Jačan Obratov, direktoric­a Sektora za sustav TZ-a i razvoj proizvoda u HTZu. ❖

 ??  ?? U Iloku održan i panel o wellnessu i wellbeingu
U Iloku održan i panel o wellnessu i wellbeingu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia