Poslovni Dnevnik

U inkubator ušli platforma za igre i IoT za sportaše

Od rekordnih 120 prijava za 12. generaciju korisnika odabrano 10 startupa

-

Algebra Lab primila je rekordnih 120 prijava za ulazak u 12. generaciju svog poslovnog inkubatora. Najveći je to broj prijava za ijedan inkubator i akcelerato­r u Hrvatskoj. Od toga je odabrano 10 timova koji ulaze u značajno prošireni ekosustav unutar kojeg će dobiti edukaciju, mentorstvo, networking i olakšan pristup kapitalu. Maja Brkljačić, voditeljic­a razvoja i poslovanja Algebra LABa kaže da ih jako veseli tako velik broj prijava, jer ukazuje na iznimnu živost startup scene u Hrvatskoj.

“Veseli nas i zato jer ukazuje na visoku prepoznatl­jivost našeg inkubatora među startupima, jer su nam se javljali timovi sastavljen­i od studenata prvih godina fakulteta pa sve do etablirani­h poslovnih ljudi starijih od 50 godina”, kaže Brkljačić. Novu generaciju Algebra Laba čine digitalna platforma za brzu izradu multiplaye­r igara Canvas, digitalna platforma za OPGove Go2Farm, paneli koji zgrade pretvaraju u tvornice kisika NoTwo, IoT sustav za sportaše SportReact, platforma za financijsk­o planiranje i analitiku Farseer, digitalna agencija za vjenčanja Princeza.hr, mobilna aplikacija Viibes, aplikacija za kratkoročn­u vremensku prognozu Velebit i AI aplikacija za otkrivanje tumora Sylvius. U ekosustavu Algebra Laba sad su i poliklinik­a Bagatin, Hyperion Studios, slovenska Kolektor grupa s godišnjim prihodima od 800 milijuna eura, Ina i najveći VC fond u Hrvatskoj Fil Rouge.

“Svi su oni dio Algebra Labova startup-ekosustava, koji uvelike može pomoći u razvoju poduzetnič­kih projekata, jer funkcionir­amo kao one-stop-shop gdje timovi dobivaju najdulji edukativni program gratis, pristup mentorskoj mreži s više od sto stručnjaka, a umreženi smo s korporacij­ama i tvrtkama što je za startupe u B2B segmentu jako važno te im olakšavamo pristup financiran­ju od EU fondova sve do VCa i poslovnih anđela”, zaključuje Brkljačić.

 ?? DAVORIN VIŠNJIĆ/ ?? U Algebrinu inkubatoru i akcelerato­ru educirat će se za razvoj poduzetnič­kih projekata
DAVORIN VIŠNJIĆ/ U Algebrinu inkubatoru i akcelerato­ru educirat će se za razvoj poduzetnič­kih projekata

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia