Poslovni Dnevnik

Austrijski Raiffeisen smanjio dobit za četvrtinu

Banka ostvarila 874 milijuna eura zarade

-

Uprva tri kvartala ove godine Raiffeisen Bank Internatio­nal (RBI) je generirala konsolidir­anu dobit od 874 milijuna eura što je za četvrtinu manje nego godinu ranije. Kako su u četvrtak priopćili iz te banke, smanjenje na godišnjoj razini treba promatrati u svjetlu vrlo dobrog rezultata za usporedno razdoblje, koje je podržano iznimno visokim neto otpuštanje­m od gubitaka zbog umanjenja vrijednost­i financijsk­e imovine, a zbog oslobađanj­a rezervacij­a za gubitke po kreditima te zarade od prodaje neprihoduj­ućih zajmova. Kao što se i očekivalo, taj rezultat se nije mogao postići no RBI je nastavio sa svojim pozitivnim razvojem poslovanja.

“Zabilježil­i smo vrlo zadovoljav­ajuću zaradu tijekom prvih devet mjeseci godine”, rekao je izvršni direktor Johann Strobl. “Rast kredita je također premašio naša očekivanja unatoč ekonomskom usporavanj­u,” nastavio je Strobl. Prilagođen­o za prihode od poljskih ključnih bankovnih aktivnosti prodanih u 2018. godini, neto prihod od kamata i neto prihod od naknada i provizija porasli su značajno, pri tome osnovni prihodi za 8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Na kvartalnoj razini neto prihod od kamata je porastao tri posto ili 27 milijuna eura u odnosu na protekli kvartal na

866 milijuna eura. Neto kamatna marža je porasla za 5 baznih bodova na 2,46 posto. Stopa neprihoduj­ućih zajmova pala je za

0,4 postotnih bodova od početka godine na 2,3 posto, priopćili su iz austrijske banke.

SMANJENJE NA GODIŠNJOJ RAZINI TREBA PROMATRATI U SVJETLU DOBROG LANJSKOG REZULTATA, KAŽU U BANCI

 ??  ?? U banci su zadovoljni ostvarenim rezultatim­a
U banci su zadovoljni ostvarenim rezultatim­a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia