Poslovni Dnevnik

JAKI ‘IGRAČI’ KREĆU U AKCIJU JAČANJA POSLOVNIH VEZA HRVATSKE I POLJSKE

Održan prvi sastanak razvojne grupe u koju su ušli Orbico, PBZ, Deloitte, Enterprise Investors...

-

Uprostorim­a kompanije Orbico u Zagrebu održan je inicijalni sastanak Hrvatskopo­ljske razvojne udruge koja je osnovana s ciljem širenja gospodarsk­ih, znanstveni­h, obrazovnih i kulturnih veza između dvije zemlje. Na sastanku su sudjeloval­i predstavni­ci 18 kompanija članica, većinom kompanija, ali i domaćih tvrtki kojima je cilj osnažiti gospodarsk­e veze. Kako nam otkriva Josip Roglić, član Orbicova NOa i predsjedni­k novoosnova­ne udruge, sastanke će održavati kvartalno i podijelit će se u grupe u skladu s branšama.

“Mi smo investiral­i u toj državi i znamo koliko je ključno njegovati tu vezu s njima na poslovnom polju, a cilj nam je da na tome rade i druge hrvatske tvrtke, a ne samo Orbico. Kao što je nama trebala pomoć kad smo počeli na poljskom tržištu, tako poljskim kompanijam­a trebaju informacij­e i kontakti za lakši ulazak na naše tržište, od zakona i dokumentac­ije, bitke s birokracij­om do kontakata iz branše. Mi ćemo ih upućivati na prave ljude. Činit ćemo to kroz povezivanj­e poslovanja, znanosti i kulture te kroz dijeljenja znanja i iskustva čime ćemo pomoći jedni drugima u širenju poslovanja. Poljaci su vrlo otvoreni za suradnju, savjetuju o biznisu bez problema i trebali bi nam biti država primjer”, objašnjava Roglić.

U inicijativ­u koju je pokrenuo upravo Orbico već su se uključili “veliki igrači” poput Deloittea, Luke Rijeka, PBZa, Emmezeta Balkans, ali i poljskog fonda iz grupacije Enterprise Investors, koji je preuzeo hrvatsku pekarsku industriju PanPek te trgovački lanac Studenac s kojim se ubrzano širi Hrvatskom.

trenutno je u članstvu Hrvatskopo­ljske razvojne udruge

 ?? PATRIK MACEK/PIXSELL/PIX ?? Prvi sastanak održan je u petak u Orbicovu sjedištu
PATRIK MACEK/PIXSELL/PIX Prvi sastanak održan je u petak u Orbicovu sjedištu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia