Poslovni Dnevnik

Za sportske aktivnosti radnika 19 milijuna kuna

Društveno odgovorno i za zaposlenik­e Državna tvrtka isprobala opciju koju je osmislio Benefit Systems

- MARIJA BRNIĆ marija.brnic@poslovni.hr

Trenutačno Multisport kartice ove poljske tvrtke u Hrvatskoj koristi više od tisuću kompanija i institucij­a i više od 10 tisuća njihovih radnika u više od 400 objekata u 80-ak gradova

Od prošle godine otkada je ušla na hrvatsko tržište, poljska tvrtka Benefit Systems, koja poslodavci­ma pruža usluge osiguranja sportskih i rekreacijs­kih aktivnosti za njihove zaposlenik­e korištenje­m Multisport kartice, bilježi snažan rast i interes kompanija, kako onih koji koriste njihove kartice tako i partnerski­h sportskih centara u kojima zaposlenic­i mogu trenirati. Prema posljednji­m podacima s kompanijsk­e stranice, trenutačno Multisport kartice u Hrvatskoj koristi više od tisuću kompanija i institucij­a i više od 10 tisuća njihovih zaposlenik­a, no tko su tvrtke koje tako nagrađuju i motiviraju svoje zaposlenik­e, kažu nam u Benefit Systemsu, poslovna je tajna.

No, ovih dana natječaj za javnu nabavu otkrio je jednoga novog korisnika kod nas, a riječ je o Hrvatskoj lutriji. Državna tvrtka do 23. prosinca prikuplja ponude za ovu uslugu, a za dvogodišnj­i ugovor procijenje­na je vrijednost 1,9 milijuna kuna.

Prvi put za svoje

Za Hrvatsku lutriju ova poslovna odluka je zapravo izraz društvene odgovornos­ti, koja uključuje i brigu za zaposlenik­e, a na čijem je poboljšanj­u uvjeta rada, ističu, Lutrija kontinuira­no fokusirana.

“U cilju promicanja i očuvanja zdravlja te usvajanja zdravih životnih navika, istražili smo mogućnost uvođenja programa financiran­ja ili sufinancir­anja tjelesnih aktivnosti za zaposlenik­e Hrvatske lutrije. Tvrtka Benefit Systems, koja nas je kontaktira­la i prezentira­la svoje usluge, je multinacio­nalna kompanija koja od prošle godine posluje u Hrvatskoj i jedina nudi mogućnost nekoliko modela sufinancir­anja sportskih aktivnosti. S obzirom na to da se radi o business to business modelu, radnici nisu u mogućnosti sami ugovoriti navedenu uslugu te se ona provodi isključivo preko tvrtke, a sukladno tome, Hrvatska lutrija je prvi puta za svoje zaposlenik­e osigurala ovakvu vrstu usluge”, naglašavaj­u u Hrvatskoj lutriji. Benefit Systems u pravilu poslodavci­ma nudi probni rok za testiranje usluge, a u Hrvatskoj lutriji suradnju su počeli u lipnju ove godine.

Ova državna tvrtka ima oko 1400 zaposlenik­a, a za sve njih osigurane su bile Multisport kartice i omogućeno im je bilo isprobavan­je ponude u kojoj su uključene različite vrste aktivnosti, od teretana, bazena, tenisa, aerobika, joge i pilatesa, skvoša, klizanja, badmintona do saune i nordijskog hodanja. U Lutriji su, kažu, dobili i povratnu informacij­u o zainteresi­ranosti svojih djelatnika za mogućnost uvođenja programa u kojem bi im omogućili nastavak korištenja Multisport kartica uz sufinancir­anje 50 posto mjesečne članarine.

“Nastavno na veliko zadovoljst­vo radnika koji koriste ovu uslugu, a trenutačno ih je oko 500, pokrenut je postupak javne nabave za Uslugu organizaci­je sportske rekreacije na period od dvije godine iz kojeg je vidljiva vrijednost usluge”, ističu u Hrvatskoj lutriji, te navode kako je među pozitivno prihvaćen program i zbog činjenice da nije vezan samo uz jedan sport, mogu koristiti dnevno jedan od objekata koji su uključeni u Multisport karticu. Prema posljednji­m podacima Benefit Systemsa, njihove kartice otvaraju vrata u više od 400 sportskih centara u više od 80 gradova u cijeloj Hrvatskoj.

Za zaposlenik­e Hrvatske lutrije i to je važan moment, jer iako je najveći broj objekata na području Zagreba i zagrebačko­g prstena, potrebna im je i visoka zastupljen­ost klubova i centara u drugim velikim gradovima, kako bi što većem broju zaposlenik­a pružili prilikz da pronađu sadržaj za sebe.

Za zdravlje i lojalnost kadrova

Veliki privatni koncerni već odavno integriraj­u menadžment zdravlja svojih kadrova u radnu svakodnevi­cu, a taj trend postaje sve izraženiji i u malim poduzećima, kao i u državnim tvrtkama i javnim ustanovama. Djelatnici koji redovno treniraju, pokazala su iskustva, ne samo da su produktivn­iji i motivirani­ji, nego su i znatno lojalniji kompanijsk­om timu čiji su član, a što u uvjetima odljeva radne snage također postaje sve važnije. ❖

 ?? SHUTTERSTO­CK ?? U cilju promicanja i očuvanja zdravlja te usvajanja zdravih navika, istražili smo mogućnost uvođenja programa financiran­ja ili sufinancir­anja tjelesnih aktivnosti, kažu u HL-u
SHUTTERSTO­CK U cilju promicanja i očuvanja zdravlja te usvajanja zdravih navika, istražili smo mogućnost uvođenja programa financiran­ja ili sufinancir­anja tjelesnih aktivnosti, kažu u HL-u
 ?? Ž. BAŠIĆ/PIX ?? Mario Musa, šef Uprave HL-a koja navodi da su radnici zadovoljni uslugom
Ž. BAŠIĆ/PIX Mario Musa, šef Uprave HL-a koja navodi da su radnici zadovoljni uslugom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia