Poslovni Dnevnik

Krema hrvatske IT industrije uložila 225.000 eura u STEMl

Lokalna zajednica snažno podržala zagrebačko-riječki startup

- TOMISLAV PILI tomislav.pili@poslovni.hr

Ante Mandić, Damir Sabol i Ivan Mrvoš samo su dio investitor­a koji sudjeluju u kampanji na Funderbeam­u

Ante Mandić iz Insig2, Damir Sabol iz Photomatha, Ivan Mrvoš, osnivač Includea najzvučnij­a su imena iz hrvatske tehnološke zajednice koji su odlučili uložiti u edukacijsk­o-tehnološki startup STEMI. Ta zagrebačko­riječka tvrtka predstavil­a je 28. studenog svoju kampanju na platformi Funderbeam SEE.

Cilj kampanje je prikupiti minimalno 300.000 eura koje će STEMI uložiti u rast i skaliranje svojeg novog modela poslovanja temeljenog na pretplatam­a za škole i pristupiti dijelu globalnog tržišta na kojem je više od 3,5 milijuna škola zainteresi­ranih za razvoj STEAM vještina i znanja svojih učenika. Kampanja je još u tijeku, a investitor­i u STEMI već su indicirali iznos od 225.000 eura, priopćeno je u četvrtak iz tvrtke Funderbeam SEE.

Osim već navedenih ulagača, u ovoj kampanji odlučili su sudjelovat­i Vedran Brničević iz Suprabita, Luka Abrus i Viktor Marohnić iz Fivea, Hrvoje Pušelja iz Datacipha te Tajana Barančić i Mihovil Barančić

iz Astra poslovnog inženjerin­ga. Uložiti su odlučili i Tomislav Car iz Infinuma, Luka Sučić iz Eternityja, Davor Runje iz Airta, Božidar Pavlović iz Oradiana, Damjan Miklić iz RoMb technologi­esa, Scott Coleman i Goran Deak iz TDA te Hrvoje Bujas iz Crnog Jajeta.

“Trenutno imamo preko 150 investitor­a iz dvadesetak zemalja, a najviše raduje podrška lokalne tech zajednice koja pokazuje kako uspjeh ne izostaje ako se držimo zajedno. Naši programi trebaju pomoć za izlazak na globalno tržište i ljudi su to prepoznali”, rekao je Marin Trošelj, predsjedni­k Uprave STEMIja.

Ivan Mrvoš izjavio je kako je ekipu iz STEMIja upoznao prije koju godinu i od tada prati njihove uspjehe. “Činjenica da su se već probili na devet tržišta, među kojima je i SAD, svakako me dodatno potakla da se pridružim njihovom investicij­skom ciklusu kao mali ulagač”, istaknuo je Mrvoš.

 ??  ?? Marin Trošelj, predsjedni­k Uprave STEMI-ja kaže da je do sada uložilo 150 ulagača iz 20 država
Marin Trošelj, predsjedni­k Uprave STEMI-ja kaže da je do sada uložilo 150 ulagača iz 20 država

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia