Poslovni Dnevnik

U Novom Sadu 101 novi gradski autobus

Iz gradskog proračuna plaćen je 71 autobus, dok će 30 biti kupljeno kreditom EBRD-a

-

JGSP Novi Sad, javni gradski prijevozni­k u najvećem vojvođansk­om gradu, nedavno je pustio u promet 13 novih autobusa na stlačeni prirodni plin (CNG), a nove isporuke vozila kojima će se obnoviti vozni park te kompanije očekuju se sljedeće godine, pišu Večernje novosti.

Zato je gradski prijevozni­k od Skupština grada Novog Sada zatražio da odobri uvjete za zaduživanj­e, kako bi se s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) mogao zaključiti ugovor o kreditu vrijednom 7 mil. eura za kupovinu 30 novih autobusa s pogonom na CNG. Kroz taj investicij­ski projekt sljedeće godine bit će kupljeno 25 običnih i pet zglobnih autobusa, također s pogonom na “Kompanija je 2019. godine nabavila osam autobusa srednje veličine i 13 običnih autobusa s pogonom na

CNG i provela postupak javne nabave za 30 običnih i 20 zglobnih autobusa, čiji je rok isporuke ožujak 2020. godine”, rečeno je u obrazložen­ju prijedloga odluke o kojoj će raspravlja­ti gradski vijećnici.

Kada se tom broju od 71 autobusa, čija se nabava financira iz ovogodišnj­eg gradskog proračuna u iznosu od dvije milijarde dinara, doda navedenih 30 autobusa koji će biti nabavljeni pomoću kredita EBRD-a, vozni park JGSP-a bit će obnovljen za ukupno 101 vozilo, čime se smanjuje starosna struktura autobusa sa sadašnjih 13,7 na 6,7 godina.

 ??  ?? EBRD daje 7 mil. eura
za nove autobuse
EBRD daje 7 mil. eura za nove autobuse

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia