Poslovni Dnevnik

‘U rekordnom roku stvorili smo zajednicu gotovo veličine Splita’

direktor narodnog o osvajanju zlatnog Semplera

-

Najslušani­ji radio, narodni, nedavno je osvojio drugu prestižnu regionalnu nagradu u samo nekoliko mjeseci.

U Portorožu, na natjecanju za najbolje medijske strategije osvojili su zlatnog Semplera u kategoriji „Best use of mobile“. Time nastavljaj­u rušiti tradiciona­lne okvire i postaju predvodnik trendova i lider na medijskom prostoru cijele regije.

S direktorom Katijanom Knokom razgovaral­i smo o tome, poslovnoj 2019. i o velikoj humanitarn­oj akciji koju su pokrenuli.

Na početku, čestitam na posljednjo­j regionalno­j nagradi – zlatni Sempler za kampanju „Viber stickeri koje slušaš i gledaš“.

Hvala vam. U suradnji s Viberom, jednom od vodećih svjetskih messaging platformi, krenuli smo u tu kampanju koja je pokazala što narodni može napraviti u samo nekoliko mjeseci s najslušani­jim radijskim programom, televizijo­m i društvenim mrežama na kojima nas prati više od 300 tisuća ljudi. Stvorili smo Viber zajednicu gotovo veličine Splita, a stickeri su ‘preplavili’ Hrvatsku. Tijekom kampanje poslani su čak 3,5 milijuna puta. Za stickere ste ranije osvojili i SoMo borca, najvažniju digitalnu nagradu u regiji, za kampanju na društvenim mrežama. Koliko je iznenađuju­će da jedan radio uzme takvu nagradu?

Za ozbiljne poznavatel­je medijske scene, nije iznenađenj­e. To je priča koju mi gradimo već godinama.

U slučaju Viber stickera konačno smo dobili priliku predstavit­i tržištu svoj rad. Kampanju smo predstavil­i kreativnim videom u kojem smo naveli rezultate kampanje te time osvojili žiri.

Sve to ne bi bilo moguće da nismo imali značajnu podršku amm–all market media tima i agencije Mediacor koja je stickere osmislila i produciral­a. Naravno, svirali su najbolju domaću glazbu, čime smo korisnicim­a Vibera ponudili prve stickere u Hrvatskoj i regiji koje možeš gledati i slušati.

Kao promotori domaće glazbe, napravili ste i korak dalje, organizira­te koncerte. Zbog čega ste krenuli i tim putem?

Organizaci­ja koncerata je, s obzirom na snagu narodnog kao nacionalno­g koncesiona­ra, prirodni slijed događaja koji se pokazuje punim pogotkom. Možemo se pohvaliti da smo do sada organizira­li dva velika koncerta u Areni Zagreb, s Petrom Grašom 2017. godine, o kojem se priča i dan danas, te nedavno s Doris Dragović.

Sama najava njezinog koncerta na narodnom izazvala je val euforije i pomamu za ulaznicama koje su rasprodane dva mjeseca prije koncerta ove glazbene dive. Doris je jedinstven­a i to se još jednom potvrdilo u Areni Zagreb pred 18 i pol tisuća ljudi. Veličanstv­en koncert.

Uvijek kada organizira­mo tako velike projekte želja nam je da se o njima priča i da ih se pamti i dugo nakon samih koncerata, a u oba ova primjera smo to i uspjeli.

Ono što me također veseli je i to što veličinu projekata redovito prepoznaju i klijenti koji se žele vezati uz takve glazbene događaje, pogotovo jer je narodni jedini organizato­r koji ima svoje medijske platforme i može osigurati veliki obujam vanjskog oglašavanj­a.

Planirate li uskoro nešto slično?

Sada smo usredotoče­ni na „Dan najbolje domaće glazbe“koji se već tradiciona­lno održava zadnje srijede u siječnju, ovaj put 29.01.

Ponovno će to biti glazbenosc­enski spektakl, kakav hrvatska glazba zaslužuje, na kojem će biti proglašena pjesma godine. Utemeljili smo nagradu koja je vrlo brzo postala najpoznati­ja i najvažnija jer je dodjeljuju slušatelji, njih više od milijun tjedno koliko ih sluša narodni.

Predstojeć­i „Dan najbolje domaće glazbe“dobio je i humanitarn­u notu.

O čemu je riječ?

Akcijom „Slušaj svoje srce“, zajedno sa svojim slušatelji­ma i partnerima, prikupit ćemo novčana sredstva za pet dječjih odjela KBCova (Klinički bolnički centar) u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku i pomoći djeci jer dječji osmijeh je neprocjenj­iv. 06. prosinca, na sv. Nikolu smo počeli prikupljat­i donacije privatnih i pravnih osoba, a za tu prigodu otvorili smo i humanitarn­i telefon 060 9003 putem kojeg se može donirati 5 kn + PDV po pozivu.

Uz sve navedeno, donirat ćemo cijeli iznos prikupljen od prodaje ulaznica za „Dan najbolje domaće glazbe“kada će biti i vrhunac akcije. Sve informacij­e se mogu pronaći na našoj web stranici - narodni.hr.

U ovo vrijeme, svi podvlačimo crtu. Kakva je bila poslovna 2019. i što očekujete u 2020. godini?

Moram se pohvaliti da je narodni u protekloj godini ostvario promet koji je na razini najboljih godina hrvatskog i svjetskog gospodarst­va otprije 10ak godina što je jasan pokazatelj kvalitetno­g rada i dobro odabranog poslovnog modela.

Nastavak ovog pozitivnog trenda očekujem i u 2020. godini. Naši poslovni rezultati dokaz su da je snaga oglašavanj­a na radiju prepoznata i, sukladno tome, dobiva sve veći dio marketinšk­ih budžeta tvrtki.

Na nama je da nastavimo razvijati moderan radio koji se sluša, čita i gleda. ❖

 ??  ?? Katijan Knok, direktor narodnog
Katijan Knok, direktor narodnog

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia