Poslovni Dnevnik

Košarkaš NBA promovirat će slovenski turizam u SAD-u

Košarkaška zvijezda i Dallas Mavericks u marketinšk­oj kampanji

-

Luka Dončić bit će ambasador slovenskog turizma u Dallasu

U Dallasu će 12. ožujka biti održana poslovna konferenci­ja ‘Texas Feels Slovenia’, na kojoj će sudjelovat­i 15 slovenskih i 40 američkih kompanija

Luka Dončić, slovenska košarkaška zvijezda u NBA ligi, bit će ambasador slovenskog turizma, najavila je Maja Pak, direktoric­a Slovenske turističke organizaci­je. Usto, nekoliko državnih institucij­a sklopilo je sporazum s Dončićevim klubom Dallas Mavericks o oglašavanj­u Slovenije na njihovim utakmicama na domaćem terenu. U Dallasu će se održati i poslovna konferenci­ja, piše Delo.

Sve više američkih turista

Slovenska turistička organizaci­ja (STO) dogovorila se s Lukom Dončićem za više aktivnosti u narednim mjesecima, poput objava na Dončićevim društvenim mrežama o Sloveniji za promicanje slovenskog turizma, stvaranje hashtaga i korištenje Dončićeve slike na oglasima koji se odnose na Slovenija. Oglas će država objaviti i u službenoj publikacij­i NBA za allstar utakmicu u Chicagu, a dogovor s Dončićem stajao je 100.000 eura. Četiri institucij­e, STO, vladin ured za komunikaci­je, Agencija Spirit i Turizam Ljubljana sklopile su partnerstv­o s Dončićevim klubom Dallas Mavericks za ovu godinu. Kao dio kampanje, oglašavat će slogan “I Feel Slovenia” na 20 utakmica u Dallasu, deset ove sezone i deset u budućnosti. Utakmica Dallasa s Denver Nuggetsima 11. ožujka nosit će naziv “I Feel Slovenia Night” jer će Slovenija biti glavni partner utakmice. Dan kasnije u Dallasu bit će održana poslovna konferenci­ja “Texas Feels Slovenija”, rekao je Tomaž Ambrožič, direktor tvrtke Sport Media Focus, koju je klub Dallas ovlastio da surađuje sa Slovenijom. Iznos partnerstv­a ne prelazi 100.000 eura. “Luka Dončić je prepoznatl­jiv i popularan u SADu. Turisti žele podatke o Sloveniji i mi ćemo im pomoći. Na poslovnoj konferenci­ji našim poslovnim partnerima, organizato­rima putovanja i medijima predstavit ćemo Sloveniju kao odredište s pet zvjezdica. Očekujemo da će na konferenci­ji sudjelovat­i 15 slovenskih i 40 američkih kompanija”, dodala je Maja Pak. Broj američkih turista u Sloveniji raste i dobri su potrošači. U Ljubljani su treći najvažniji gosti po broju noćenja, u 2018. ostvarili su 6,2% svih noćenja.

Sport i gospodarst­vo

“Povezat ćemo sport, gospodarst­vo i turizam. Slovenske će tvrtke imati priliku učiti o teksaškom poslovnom okruženju i potencijal­nim poslovnim partnerima. Usto, predstavit ćemo investitor­ima Sloveniju kao zemlju u koju treba ulagati“, rekla je Ajša Vodnik, glavna direktoric­a Amchama u Sloveniji. SAD je 14. najvažnije slovensko izvozno tržište. Izvoz slovenskih tvrtki u SAD u prvih deset mjeseci 2019. vrijedio je 495 milijuna eura, ili 5,3% više u odnosu na isto razdoblje 2018.

SLOVENSKA TURISTIČKA ORGANIZACI­JA DOGOVORILA JE S DONČIĆEM AKTIVNOSTI POPUT OBJAVA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA ILI KORIŠTENJA DONČIĆEVE SLIKE NA OGLASIMA O SLOVENIJI

 ?? REUTERS ?? Luka Dončić je vrlo popularan u Americi
REUTERS Luka Dončić je vrlo popularan u Americi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia