Poslovni Dnevnik

SVE VAŽNIJE TRŽIŠTE UBER ŠIRI POSLOVANJE I TIM, TRAŽE DIREKTORA ZA HRVATSKU

Tvrtka za prijevoz u našoj zemlji trenutačno ima 4000 vozača

- ✑ MARIJA CRNJAK marija.crnjak@poslovni.hr

Nova funkcija bit će podrška postojećem timu, a direktor je odgovoran za strateško planiranje i koordinaci­ju aktivnosti i timova

Tvrtka za usluge prijevoza Uber Hrvatska objavila je oglas u kojem traži direktora za Hrvatsku. Kako smo doznali od Davora Tremca, direktora Ubera za jugoistočn­u Europu, dio je to globalne strategije kompanije u kojoj se uz regionalne zapošljava­ju i direktori po zemljama, što je već provedeno primjerice u Španjolsko­j i Italiji.

“Odluka o zapošljava­nju direktora na razini zemlje nije izravno vezana uz rezultate poslovanja, već reorganiza­ciju kompanije na globalnoj razini”, kaže Tremac, koji nam u petak nije mogao konkretno odgovoriti na pitanje kako je tvrtka Uber Hrvatska poslovala u 2019. godini, jer je tvrtka od lani na Burzi. Mogao je otkriti da kontinuira­no rastu uz povećanje potražnje, a u Hrvatskoj trenutačno imaju 4000 vozača. Tremac ostaje šef regije i očekuje pomoć novog kolege.

“Hrvatska je Uberu iznimno važno tržište, a nova funkcija bit će podrška postojećem timu u nastavku širenja poslovanja. Direktor za Hrvatsku bit će odgovoran za rad

Ubera u Hrvatskoj, što podrazumij­eva strateško planiranje te koordinaci­ju marketinšk­ih i operativni­h aktivnosti i timova”, pojašnjava Tremac.

Prema zadnjim objavljeni­m podacima, Uber Hrvatska koja je na hrvatskom tržištu od 2015. godine, u 2018. godini je ostvarila 17 milijuna kuna prihoda, odnosno oko 25 posto više nego u godini ranije, uz neto dobit od 941 tisuće kuna, ili oko 150 tisuća kuna više nego u godini ranije.

Zadaća novog šefa za Hrvatsku bit će da poveća prisutnost Ubera na domaćem tržištu, da bude učinkovit i dobar komunikato­r koji će pojačati razumijeva­nje misije Ubera. Također će se kao lokalni diarektor pojavljiva­ti kao predstavni­k Ubera na različitim eventima i surađivati s različitim vanjskim subjektima, uključujuć­i predstavni­ke Vlade, poslovne partnere i medije. Novi direktor treba dobro razumjeti ovo tržište, kao i lokalne zakone, te će morati otkrivati lokalne probleme i nastojati ih riješiti uz pomoć tehnologij­e Ubera. Od kandidata traže minimum 8 godina iskustva u project management­u, savjetovan­ju, konzalting­u, investicij­skom ulaganju i razvoju poslovanja, jake komunikaci­jske vještine i dobro znanje engleskog i hrvatskog jezika, kao i prilagodlj­ivost i samostalno­st u odlučivanj­u, te visoku emocionaln­u inteligenc­iju.

Zadaća novog šefa bit će i povećanje konkurentn­osti na tržištu na kojem je sve više igrača u taksi biznisu.

“Od prvog dana se zalažemo za postojanje zdrave konkurenci­je jer da nije tako, ne bismo ni došli na tržište. Sretni smo što je došlo do regulatorn­e promjene koja je omogućila postojanje većeg broja igrača. Vozačima ne uvjetujemo da rade samo s nama, oni su nezavisni poduzetnic­i i odlučuju s kime će i kako raditi, a na nama je da im pružimo što bolju uslugu i mislimo da smo pomirili te stavke”, zaključuje Tremac. ❖

 ?? IGOR KRALJ/PIXSELL ?? Davor Tremac ostaje na poziciji šefa za JI Europu
IGOR KRALJ/PIXSELL Davor Tremac ostaje na poziciji šefa za JI Europu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia