Poslovni Dnevnik

Novo ruho Hotela Brioni u ljetnoj sezoni 2021.

Val ulaganja nastavljaj­u i ove godine, od Verudela Beacha do kampa Grand Kažela

- ✑ MARIJA BRNIĆ marija.brnic@poslovni.hr

Plan je da nakon renoviranj­a koje je procijenje­no na ukupno 245 milijuna kuna Brioni budu repozicion­irani kao luksuzni hotel

Jedna od vodećih istarskih hotelskih kompanija, Arena Hospitalit­y Grupa (AHG), nastavlja s velikim investicij­ama u svoj imovinski portfelj – nakon 250 milijuna kuna uloženih lani u prvu fazu obnove kampa Arena Grand Kažela i prve smještajne kapacitete apartmansk­og naselja Arena Verudela Beach, najavljuju drugu fazu ulaganja vrijednu 363 mil. kuna.

Ikona branše

Najveći projekt je kompletno preuređenj­e znamenitog pulskog Hotela Brioni, koji je građen prije gotovo pola stoljeća, a poznat je kao nekad omiljena destinacij­u za političare, glumce i umjetnike u doba bivše države. Već za ovu sezonu hotel će biti zatvoren, a AHG najavljuje da će obnovljeni Brioni otvoriti vrata u ljetnoj sezoni 2021. Plan je da nakon renoviranj­a koje je procijenje­no na ukupno 245 milijuna kuna Brioni budu repozicion­irani kao luksuzni hotel s 227 soba i suiteva, te kongresnim i drugim kapaciteti­ma, te označen svjetski priznatim hotelskim brendom visoke kvalitete. Nastavlja se i s investicij­ama u kamp Arena Grand Kažela, a najavljeno je ulaganje oko 50 mil. kuna u daljnju zamjenu mobilnih kućica i postavljan­je dodatnih 45 novih luksuznih Camping Homeova prosječne veličine 150 četvornih metara. Ulaganja su u prvoj fazi uključival­a 164 nove luksuzne mobilne kućice, te dva nova bazena i druge popratne sadržaje, a u obje faze prelaze 200 milijuna kuna. Njihovom realizacij­om, taj kamp bi trebao nositi 4 zvjezdice.

Slijede i ulaganja u apartmansk­o naselje Arena Verudela Beach, gdje će preostalih 146 apartmansk­ih jedinica biti u potpunosti renovirani i kategorizi­rani s 4 zvjezdice. Osim smještajni­h jedinica, u planu je i potpuno obnavljanj­e restorana Svjetionik koji se nalazi na samoj plaži ispred naselja. Ukupna će obnova ovog apartmansk­og naselja stajati oko 68 mil. kuna.

Renoviranj­e Yachta

U tijeku je i kompletno renoviranj­e restorana Yacht koji se nalazi na poluotoku Verudela ispod hotela Park Plaza Histria, a ujedno se i u spomenutom hotelu obnavljaju javni prostori i sobe. ❖

NAKON SVIH ULAGANJA KAMP GRAND KAŽELA TREBAO BI IMATI 4 ZVJEZDICE

 ?? PD ?? Prikaz buduće recepcije Hotela Brioni
PD Prikaz buduće recepcije Hotela Brioni

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia