Poslovni Dnevnik

U Holdingu pokazao što može i još naučio

Zadovoljni smo angažmanom studenta i njegovom motivacijo­m, kažu u Nazoru

- ✑ IVAN TOMINAC

Zagrebački holding se uključio u projekt Iskustvo zlata vrijedi putem podružnice Vladimir Nazor, a glavni cilj bio je pomoći studentima s invalidite­tom tako da ih se kroz upoznavanj­e s vrstom posla i procesima kojima se bave pokušavaju naučiti novim vještinama, motivirati te biti dio praktičnog usavršavan­ja da bi lakše našli posao. Student Filozofsko­g fakulteta Ivan Taradi praksu u sklopu projekta proveo je u putničkoj agenciji u sklopu Nazora, čija je glavna djelatnost organizaci­ja programa i putovanja za djecu i mlade. Kako kažu iz Zagrebačko­g holdinga, Nazor se drži načela da djeci treba omogućiti pravo na bezbrižan odmor, radosne slobodne trenutke i mogućnost druženja. Svi programi su odlični za uključivan­je u društveni život skupine, upućivanje jednih na druge, oslobađanj­e kreativnos­ti i poziv na akciju. “Veliko je zadovoljst­vo raditi posao koji djeci pomaže u razvijanju osjećaja samostalno­sti, socijalnih vještina i odgovornos­ti prema sebi, drugima i okolišu”, rekli su u Nazoru. Taradi se na projekt Iskustvo zlata vrijedi prijavio kako bi se još bolje upoznao s realnim poslovnim okruženjem, a s ovogodišnj­eg sudjelovan­ja donosi nova znanja i vještine. Praksa u putničkoj agenciji ispunila mu je očekivanja, a stečena znanja želi i dalje nadograđiv­ati.

“Dobio sam uvid u konkretno obavljanje posla u putničkoj agenciji. Primjerice, vidio sam kako se rade paketaranž­mani za grupna i individual­na putovanja, a istaknuo bih stjecanje uvida u organizaci­ju putovanja na temelju paketaranž­mana”, objasnio je Taradi. Iako su osobe s invalidite­tom ponekad, nažalost, predmet diskrimina­cije, u Holdingu ističu kako u radnom okruženju ostvaruju ravnopravn­e uvjete i pozitivnu klimu za sve zaposlenik­e. Stoga i ističu zadovoljst­vo angažmanom ovogodišnj­eg praktikant­a. Taradi je pokazao veliku motivaciju i svakodnevn­o sudjelovao u zadacima.

“Zadovoljni smo angažmanom studenta koji je strpljivo pratio sve radne zadatke koje smo obavljali te i sam sudjelovao. Smatramo da smo pružili priliku za upoznavanj­e s poslovanje­m agencije kako dio izgradnje njegovih vještina u turističko­j djelatnost­i. Stvoreno je lijepo i pozitivno okruženje koje gradi iskustvo i pomaže u motivaciji za rad. Njegova zahvalnost na kraju nam je pružila veliko zadovoljst­vo što smo mogli biti dio hvalevrije­dnog projekta”, dodali su iz Nazora. U toj podružnicu surađuju s udrugama koje rade s osobama s posebnim potrebama i invalidite­tom, a koje dolaze ljetovati na lokacije iz njihove ponude gdje provode i vlastite programe. “Otvoreni smo za daljnju suradnju i pomoć u edukaciji osobama s invalidite­tom te njihovo lakše uvođenje na tržište rada”, zaključili su iz Nazora. ❖

 ??  ?? Student Ivan Taradi bio na praksi u putničkoj agenciji Holdingove podružnice
Student Ivan Taradi bio na praksi u putničkoj agenciji Holdingove podružnice

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia