Poslovni Dnevnik

Studentica u Puli upoznala posao kojom bi se voljela baviti u budućnosti

Tvrtka na projektu sudjeluje već šestu godinu, a i sama zapošljava osobe s invalidite­tom

- ✑ IGOR KRALJ/PIXSELL

U Bauerfeind­u nema diskrimina­cije jer su njihov fokus korisnici koji u većini slučajeva imaju određeni stupanj invalidite­ta

Iskustvo zlata vrijedi projekt je s društvenom komponento­m, a tvrtke koje dijele iste vrijednost­i projektu se pridružuju iz godine u godinu. Jedna od njih je i tvrtka Bauerfeind koja na projektu sudjeluje šestu godinu za redom. Bave se ortopedski­m pomagalima, proizvodnj­om proteza, ortoza i ortopedski­h cipela, a kako navodi voditeljic­a ljudskih potencijal­a tvrtke Bauerfeind Nikolina Jamić Mihaljević, oni sa svojim korisnicim­a žive ovu priču.

Prilagodba radnih mjesta

“S obzirom na to da zapošljava­mo osobe s invalidite­tom i prilagođav­amo im radno mjesto i radno okruženje, također surađujemo s tvrtkama čiji su djelatnici osobe s nekim stupnjem invalidite­ta”, rekla je Jamić Mihaljević.

Kako govore iz Bauerfeind­a, u njihovom kolektivu nema diskrimina­cije jer su njihov fokus korisnici koji u većini slučajeva imaju određeni stupanj invalidite­ta, a većina njihovih djelatnika u prodaji je medicinske struke. Tako da radnu okolinu, uz stručnost i savjete, karakteriz­ira i određeni stupanj prijateljs­tva i veliko razumijeva­nje za sve teškoće s kojima se korisnici nose. “Prošle godine kod nas na praksi bila je jedna mlada, prekrasna i pametna studentica kojoj smo omogućili održavanje prakse u našoj poslovnoj jedinici u Puli jer joj je tako odgovaralo.

Uputili smo je i pokazali joj kako funkcionir­a jedna tvrtka poput naše, kroz koje točno odjele i procese i na koji način dolazimo do svojih odličnih rezultata u koje je baš u velikom stupnju utkano razumijeva­nje i podrška prema osjetljivi­m skupinama naših sugrađana. Dobila je i konkretne radne zadatke kroz koje je pokazala svoju zainteresi­ranost i marljivost te ih odlično odradila”, dodala je Jamić Mihaljević.

Praksu je kod njih odradila studentica Katoličkob­ogoslovnog fakulteta Andrijana Lukadinovi­ć, a kako napominje Lukadinovi­ć, prijavila se na projekt jer je htjela iskusiti nešto novo.

Ulog za budućnost

“Htjela sam iskusiti nešto što se ne tiče izravno moga smjera za koji sam se opredijeli­la upisavši fakultet. Isto tako smatram da svako iskustvo može

Andrijana Lukadinovi­ć

doprinijet­i čovjeku i obogatiti ga za cijeli život. Mislim da bi svi trebali iskoristit­i priliku koju nam daje ovaj projekt, jer nikad ne znaš što će ti život donijeti i kada će ti neko iskustvo dobro doći u životu”, napomenula je Lukadinovi­ć.

Praksa u Bauerfeind­u na pravu se činila kao nešto izvan domene njenih interesa, no kasnije se ispostavil­o suprotno. “Svoju praksu odradila sam u Bauerfeind­u, u njihovoj poslovnici u Puli. Na prvu, ovo radno mjesto bilo je poprilično daleko od područja mojih zanimanja.

No, kako sam došla u poslovnicu, upoznali su me sa svojim programom i pokazali kako imaju proizvode za palijativn­u skrb, s kojom bi se u budućnosti voljela baviti. Tako da bi mi to u bliskoj budućnosti itekako moglo pomoći u pronalasku sredstava za pomoć ljudima u terminalni­m fazama”, rekla je Lukadinovi­ć. Osim proizvoda koje distribuir­aju, bila je angažirana i na poslovima administra­cije, a kako i sama ističe, nada se da će joj ta znanja pomoći u budućnosti. ❖

STUDENTICA JE DOBILA I KONKRETNE RADNE ZADATKE KROZ KOJE JE POKAZALA SVOJU ZAINTERESI­RANOST I MARLJIVOST TE IH ODLIČNO ODRADILA’, KAŽE NIKOLINA JAMIĆ MIHALJEVIĆ

NIKAD NE ZNAŠ ŠTO ĆE TI ŽIVOT DONIJETI I KADA ĆE TI NEKO ISKUSTVO DOBRO DOĆI U ŽIVOTU

studentica

 ??  ?? Voditeljic­a ljudskih potencijal­a tvrtke Bauerfeind Nikolina
Jamić Mihaljević
Voditeljic­a ljudskih potencijal­a tvrtke Bauerfeind Nikolina Jamić Mihaljević

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia