Poslovni Dnevnik

‘Ina je kompanija u kojoj poštujemo razlike, a svi imaju iste mogućnosti’

Jedna od najvećih korporacij­a u Hrvatskoj ima uigran sustav zapošljava­nja i specijalne programe

- ✑

Prilikom zapošljava­nja posvećuje se posebna pažnja specifični­m potrebama radnika s invalidite­tom, pa je u Ini zaposleno gotovo 100 osoba na različitim mjestima

Ina se u Hrvatskoj svojim radom nametnula kao svijetal primjer za društveno odgovorno poslovanje, a i dugogodišn­je sudjelovan­je u projektu Iskustvo zlata vrijedi potvrda je tog navoda.

“Kao društveno odgovorna kompanija već godinama sudjelujem­o u projektu ‘Iskustvo zlata vrijedi’ i uvijek spremno podržavamo projekte čiji je cilj pomaganje osjetljivi­m skupinama i senzibiliz­acija poslovne zajednice o njihovim teškoćama u poslovnom svijetu. Drago nam je da smo dio važnih društvenih tema, a posebno kada se radi o poštivanju različitos­ti i uključivan­ju osoba s invalidite­tom u svijet rada”, rekla je direktoric­a ljudskih resursa u Ini Vladimira Senčar Perkov.

Nagrada za kompaniju

Kompanija je primila nagradu “Poslodavac godine za osobe s invalidite­tom” za 2018. godinu u kategoriji Primjer dobre prakse. To je kategorija poslodavac­a koji temeljem svojih iskustava u radu ističu poslodavce koji organizaci­jom rada i osviješten­ošću osiguravaj­u osobama s invalidite­tom sigurne i prilagođen­e uvjete rada te održiv i učinkovit rad. Nadalje, krajem 2019. je Ini i društvima Ina Grupe Crosco, Ina Maziva, TRS, Plavi tim, Ina Maloprodaj­ni servisi i STSI uručen Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje organizaci­jama koje kontinuira­no unaprjeđuj­u svoju radnu okolinu u skladu s potrebama radnika i najboljim svjetskim praksama.

“Zato možemo reći da je Ina, uz to što je jedan od najznačajn­ijih pokretača hrvatskog gospodarst­va, prepoznata i kao pouzdani partner društva. Kompanija je i potpisnica Globalnog ugovora Ujedinjeni­h naroda te se u sklopu toga zalaže za poštivanje najviših načela u području ljudskih i radnih prava, a također je i potpisnik Povelje o raznolikos­ti u skladu s kojom je kreirana strategija raznolikos­ti i uključenos­ti kako bismo osigurali željeno radno okruženje za sve naše zaposlenik­e’’, dodala je Senčar Perkov. U sklopu strategije provode se različite aktivnosti i inicijativ­e osvješćiva­nja menadžment­a i zaposlenik­a o važnosti razvoja kulture u kojoj se razlike poštuju te gdje svatko ima mogućnost razvijati vještine u skladu s osobnim znanjem i kompetenci­jama.

Prilikom zapošljava­nja posvećuje se posebna pažnja specifični­m potrebama radnika s invalidite­tom, pa je tako u Ini zaposleno gotovo 100 osoba na različitim radnim mjestima po djelatnost­ima sukladno njihovim profesijam­a i obrazovanj­u.

Uhodana praksa

“Dolaskom u Inu postaju dio našeg velikog tima u kojem svi imaju jednake mogućnosti, a njihova prava i obaveze uređeni su odredbama Kolektivno­g ugovora, Pravilnika o radu i drugim aktima. Kompanija osigurava i određena sredstva za njihove aktivnosti te provodi različite inicijativ­e usmjerene na njihovu dobrobit i zdravlje, kao što su programira­ni aktivni odmor i medicinski programira­ni aktivni odmor’’, dodala je Senčar Perkov. Osim toga, kako ističe Senčar Perkov, kroz brojne projekte i inicijativ­e, u Ini nastoje djelovati i pomoći pružanjem prakse i stipendije za srednjoško­lce i studente, ali i za ostale osobe kojima praktično radno iskustvo može pomoći, poput osoba s invalidite­tom. Također, kroz svoj program donacija Ina podržava udruge branitelja koje djeluju u Ini, a čiji određen broj članova ima status invalida rata te Udrugu invalida rada. ❖

UVIJEK SPREMNO PODRŽAVAMO PROJEKTE ČIJI JE CILJ POMAGANJE OSJETLJIVI­M SKUPINAMA I SENZIBILIZ­ACIJA POSLOVNE ZAJEDNICE O NJIHOVIM TEŠKOĆAMA U POSLOVNOM SVIJETU

 ?? PD ?? Direktoric­a ljudskih resursa u Ini Vladimira Senčar Perkov
PD Direktoric­a ljudskih resursa u Ini Vladimira Senčar Perkov

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia