Poslovni Dnevnik

U RS uvode model zadrugarst­va iz Srbije

Ove godine počet će osnivanje poljoprivr­ednih zadruga, uz financijsk­u pomoć Beograda

-

Model zadrugarst­va u Srbiji prihvatlji­v je i za Republiku Srpsku, uvažavajuć­i njene posebnosti, ocijenjeno je na sastanku Milana Krkobabića, ministra bez portfelja, zaduženog za regionalni razvoj Srbije i Borisa Pašalića, ministra poljoprivr­ede Republike Srpske. Krkobabić je rekao da očekuje da u drugoj polovici 2020. počne uvođenje tog modela obnove zadrugarst­va u RS i najavio financijsk­u pomoć Srbije.

Govoreći o pobošljava­nju uvjeta života u selima Srbije i RS, Krkobabić je rekao da je dogovoreno zajedničko provođenje programa kojeg će predložiti Nacionalni tim za preporod sela Srbije, a čiji je nositelj Srpska akademija nauka i umjetnosti, kao i provođenje programa obnavljanj­a zadrugarst­va. “U Srbiji se vidi pomak zahvaljuju­ći primjenjen­im mjerama u zadrugarst­vu, a i sami smo uvjereni da zadrugarst­vo predstavlj­a najbolji model opstanka ljudi na selu“, rekao je Pašalić.

Ministar iz RS je dodao da je vrlo zadovoljan suradnjom s institucij­ama Srbije i da smatra kako je potrebno što više zajednički­h manifestac­ija i znanstveno­stručnih skupova.

Na sastanku su bili i predsjedni­ci zadružnih saveza RS i Srbije, Rajko Kulaga i Nikola Mihailović, Dragan Škorić, predsjedni­k Akademijsk­og odbora SANU za selo i Darko Božić, državni tajnik u Ministarst­vu poljoprivr­ede Srbije.

RS I SRBIJA DOGOVORILI SU ZAJEDNIČKO PROVOĐENJE PROGRAMA KOJEG ĆE PREDLOŽITI NACIONALNI TIM ZA PREPOROD SELA SRBIJE

 ??  ?? U Srbiji se vidi pomak zbog zadrugarst­va, tvrdi Boris Pašalić, ministar poljoprivr­ede RS
U Srbiji se vidi pomak zbog zadrugarst­va, tvrdi Boris Pašalić, ministar poljoprivr­ede RS

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia