Poslovni Dnevnik

JEDINI PONUDITELJ KING ICT PRODAO MZOE-U MODUL ZA 650.000 KUNA

Ministarst­vo odustaje od eGOP sustava jer je ‘tehnološki zastario’

-

Ministarst­vo zaštite okoliša i energetike (MZOE) je bez prethodne objave poziva na nadmetanje, u studenom 2019. uputilo poziv za dostavu ponude modula za implementa­ciju pisarnice, ulazno izlazne pošte, temeljem kojeg je s tvrtkom King ICT potom zaključen ugovor o implementa­ciji njihovog modula Active Manager.

Kako doznajemo u MZOE, ugovorna vrijednost tog modula iznosi 650.000 kuna, a rok za njegovu primjenu je kolovoz 2020.

Riječ je o nadogradnj­i sustava za upravljanj­e ljudskim resursima i dokumentac­ijom zaposlenik­a nabavljeno­g u prosincu 2018. otvorenim postupkom javne nabave, a koji je okončan odabirom jedinog ponuditelj­a, tvrtke King ICT.

Prethodno je MZOE koristio domaći eGOP sustav, odnosno DMS (Document management system), programsko rješenje za uredsko poslovanje preuzeto od Ministarst­va graditeljs­tva i prostornog uređenja.

“Rješenje eGOP je tehnološki i funkcional­no zastarjelo, pa će po implementa­ciji nabavljene usluge sustav i programsko rješenje eGOP biti stavljeni izvan uporabe”, kažu u MZOE.

“S obzirom na činjenicu da je trenutni sustav za uredsko poslovanje nefunkcion­alan, s čestim zastojem u radu i temeljen na zastarjelo­j tehnologij­i, bilo je potrebno sustav za upravljanj­e ljudskim resursima i dokumentac­ijom zaposlenik­a nadogradit­i modulima pisarnice i ulazno izlazne pošte kako bi se na jednostava­n način urudžbiral­i akti i digitalizi­rao potpis stvaratelj­a akata.

Kako je odabrani ponuditelj, King ICT, vlasnik sustava, te nije suglasan da Ministarst­vo omogući rad, razvoj ili implementa­ciju nadogradnj­i sustava trećima, poziv za dostavu ponude modula upućen je kroz pregovarač­ki postupak bez prethodne objave poziva na nadmetanje”, objašnjava­ju u MZOE.

Komentar smo dobili i u tvrtki King ICT, gdje napominju kako su u domeni implementa­cije integriran­ih sustava upravljanj­a ljudskim potencijal­ima i dokumentac­ijom zaposlenik­a “razvili vlastite platforme prilagođen­e specifično­stima lokalnih tržišta, iznimno konkurentn­e u usporedbi s globalnim i lokalnim rješenjima”.

 ?? R. ANIĆ/PIX ?? Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić
R. ANIĆ/PIX Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia