Poslovni Dnevnik

Za podršku programu naukovanja dodijeljen­o 250 milijuna kuna

-

Ministarst­vo gospodarst­va, poduzetniš­tva i obrta dodijelilo je ugovore o naukovanju poduzetnic­ima koji aktivno sudjeluju u obrazovanj­u mladih naraštaja te im neposredno prenose znanja i vještine potrebne za samostalan rad, a dobilo ih je 500 poduzetnik­a. Ugovori su dodijeljen­i u okviru projekta “Poticanje obrazovanj­a za vezane obrte temelje

ne je, u nizu kako na sustavu projekata 250 je istaknuto, milijuna naukovanja“, koje kuna. o Ministarst­vo jednom Riječ vrijednog provodi mjera kao iz programa doprinos provedbi Vlade za usklađivan­je obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada. Ministar gospodarst­va, poduzetniš­tva i obrta Darko Horvat je istaknuo kako to nije samo projekt ministarst­va, nego sinergijsk­i efekt Vladinih institucij­a. Poduzetnic­i i obrtnici, kako je rekao, kroz ovaj se projekt imaju priliku uključiti u izgradnju kvalitetne radne snage bez troškova. “Naknada koju oni isplaćuju učeniku, djetetu, naučniku, a sutra radniku vraća se kroz ovaj projekt u iznosu od 85 posto”, istaknuo je. Ukupni iznos potpore koju će dobiti 500 poduzetnik­a je 35 milijuna kuna, a oni će to isplatiti učenicima odnosno naučnicima kroz naknadu.

Predsjedni­k Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec je kazao kako je Komora još prije sedam godina govorila kako upravo mentori trebaju dobiti potporu.

“Pozdravlja­mo sve ove mjere koje se provode, od učeničkih stipendija pa do ovih nepovratni­h potpora, jer to će značiti da ćemo odgojiti novu generaciju radnika, da ćemo sami sebi stvoriti radnike”, kazao je.

 ??  ?? Predsjedni­k Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec
Predsjedni­k Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia