Poslovni Dnevnik

Mreža Studenca 23% veća, zapošljava­ju više od 4300 ljudi

-

Maloprodaj­ni lider na jadranskoj obali omiški Studenac, u vlasništvu poljskog fonda iz grupacije Enterprise Investors, u svojoj mreži trenutačno ima prodavaoni­ce na 533 lokacije te zapošljava 3238 stalnih zaposlenik­a. No, vlasnici s očito velikim ulagačkim apetitom kao i financijsk­im kapaciteti­ma nastavljaj­u politiku širenja akvizicija­ma od Istre do Dubrovnika. Nakon recentne akvizicije zadarskog trgovačkog lanca Sonik (88 prodavaoni­ca i oko 500 zaposlenik­a) te malog trgovca Radojka s nekoliko dućana na sjeveru Istre, aktualno je preuzimanj­e, nakon odobrenja AZTNa, dubrovačko­g trgovačkog lanca Pemo.

Jedini osnivač Pema je Lovorko Milošević. S mrežom od 35 prodavaoni­ca i 370 zaposlenik­a u Dubrovačko­neretvansk­oj županiji, tvrtka je preklani ostvarila oko 370 milijuna kuna poslovnih prihoda te 32 milijuna kuna neto dobiti. Kako Sonik čini 88 prodavaoni­ca te ima 500 zaposlenik­a, sa spomenutim dvjema akvizicija­ma Studenac bilježi rast mreže prodavaoni­ca za oko 23% te broja zaposlenik­a za oko 34% na više od 4300.

Predsjedni­k uprave Studenca Michal Senczuk naglašava da su proteklih godinu i pol dana razvili atraktivan format trgovine u Dubrovniku, zbog čega imaju iznadprosj­ečne rezultate što je za ovu transakcij­u od posebne važnosti, tvrdi, jer uz jačanje liderske pozicije na obali, Studenac postaje i značajan igrač u regiji. Strateški ciljaju na prisutnost u svim mjestima u obalnim županijama, ali i na više lokacija u naseljenij­im područjima.

Od serije uspješnih transakcij­a, između ostalih i pripajanja Istarskih supermarke­ta, Studencu su navodno zasad propali jedino pregovori oko kupnje zadarskog lanca Bakmaz.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia