Poslovni Dnevnik

U online akademiji stvorili radnu atmosferu kao u pravoj učionici

Digitalni marketing Agencija Arbona intenzivir­ala svoj program edukacije

- MARTA DUIĆ marta.duic@poslovni.hr

Na predavanju može biti do 15 polaznika, uče iz sedam modula, a stručnjaci su naši zaposlenic­i s iskustvom

Arbona, agencija za digitalni marketing u trenutačno­j situaciji intenzivno nastavlja s projektom digitalne akademije koju provodi online. Agencija je to koja ima tri ureda u Hrvatskoj – u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu te jedan u Beogradu u Srbiji, a imaju i više od 200 partnera iz sedam država te više od 300 projekata u 30 država.

“Arbona online akademija digitalnog marketinga je još jedan u nizu uspješnih projekata. Radi se o akademiji na kojoj su svi predavači stručnjaci iz prakse, naši zaposlenic­i koji imaju veliko iskustvo u digitalnom marketingu. Dosad smo imali četiri generacije polaznika i sve akademije su bile online. Sad se provodi jedna akademija, ali smo zbog situacije s koronaviru­som odlučili omogućiti još jednu izvanrednu generaciju koja će imati intenzivni­ji raspored kako bi se uspjela završiti za vrijeme u kojem su ljudi primorani biti kod kuće”, objašnjava nam

Dario Horvat, voditelj akademije. Kako kaže, akademija sadrži sedam modula Uvod u digitalni marketing, Google Ads, Facebook oglašavanj­e, Instagram oglašavanj­e, SEO optimizaci­ja, Email marketing i Google Analytics. Predavanja su uživo i online.

“Na predavanju može biti do 15 polaznika, a pomoću alata za online sastanke smo uspjeli postići efekt da se oni osjećaju kao u pravoj učionici s neograniče­nom interakcij­om s mentorom i ostalim polaznicim­a. Za sudjelovan­je na akademiji dovoljno je samo imati pristup internetu. Poučeni iskustvom očekujemo da će se grupa polaznika vrlo brzo popuniti. Prijave su otvorene od utorka. Vjerujemo da će polaznici i ovog ciklusa biti zadovoljni naučenim znanjem kao što su bili i prethodni”, istaknuo je Horvat.

I Arboninim zaposlenic­ima koji imaju uvjete omogućeno je da rade od kuće. Kako tvrdi Horvat, u ovom trenutku broje dvadesetak zaposlenih od kojih 90% radi od kuće.

“Takav model rada smo uveli početkom prošlog tjedna. S obzirom na nešto manji obujam aktivnosti u ovom periodu posao se može korektno odrađivati od kuće. Ipak, rad iz ureda je produktivn­iji i jednostavn­iji”, kaže Horvat. Napominje kako je za rad od kuće nužno imati, npr., ugodno radno mjesto po mogućnosti u zasebnoj prostoriji, adekvatnu opremu za rad i brzu internetsk­u vezu. Zaposlenic­i Arbone pozdravlja­ju odluku firme o mogućnosti rada od kuće.

“Ako su zadovoljen­i uvjeti za neometan rad od kuće, ne osjete se značajniji gubici na produktivn­osti i kreativnos­ti. Svi sastanci se održavaju online. I naši partneri imaju razumijeva­nja za takav tip na čemu smo im zahvalni”, poručuje Horvat. Inače, Arbona je krajem veljače odlučila povećati neto primanja svim zaposlenic­ima. Tada su rasle plaće na svim, a ne samo početnim pozicijama. Minimalna početna neto plaća je 7000 kuna za sve zaposlenik­e.

“Želja nam je da se omogući mladima u Hrvatskoj kvalitetan profesiona­lni razvoj i pristojni uvjeti za život. Vjerujemo da će oni koji sada završavaju fakultet i ostanu u Hrvatskoj imati kvalitetni­je životne uvjete i bolje prilike u razdoblju od pet godina od onih koji idu u inozemstvo, bez obzira na trenutačne izazove”, izjavio je tada Dario Horvat.

Uz fleksibiln­o radno vrijeme, božićnice, uskrsnice, regres, poklon za rođendane, poticanja sportskih aktivnosti, vrhunsku opremu i moderne urede, zaposlenic­ima se omogućuje edukacija i napredovan­je u svakom pogledu, a kontinuira­no rade i na edukaciji mladih, posebno kroz partnerstv­o s Fakultetom organizaci­je i informatik­e (FOI) u Varaždinu. ❖

Partner projekta:

 ?? PD ?? Dario Horvat voditelj je online akademije u digitalnoj agenciji Arbona
PD Dario Horvat voditelj je online akademije u digitalnoj agenciji Arbona

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia