Poslovni Dnevnik

Svaki temelj koji udarimo danas bit će vidljiv sutra

- VLADIMIR NIŠEVIĆ vladimir.nisevic@poslovni.hr

Energetika, obrazovanj­e, poljoprivr­eda, digitaliza­cija i zdravstvo – teme su kojima ćemo se baviti kroz projekt Izgradimo Hrvatsku. Kada smo počeli uopće razmišljat­i pod stresom krize i zagrebačko­g potresa što i kako dalje odmah je postalo jasno da svaka kriza uz opasnost predstavlj­a i priliku.

Također je postalo jasno da je medijsku scenu od trenutka dolaska virusa pa sve dosad okupirala tematika problema koji pogađaju sve sektore i sve dijelove društva. Osim što su svi postali epidemiolo­zi, dosta je građana postalo i stručnjaci­ma za gospodarst­vo, zdravstvo, obrazovanj­e, poljoprivr­edu i sl.

Uglavnom, kako je kome problem nailazio – od zdravstven­og preko online škole do razmišljan­ja o našem prirodnom bogatstvu – tako smo čuli sve i svašta na temu što ne valja i što treba popraviti.?

Ali, jako smo malo čuli na koji način nešto poboljšati ili što napraviti ne danas ili sutra već kroz idućih pet ili deset godina.

A svaki temelj koji udarimo danas, moramo toga biti svjesni, neće biti vidljiv sutra, ali ako je pravilno postavljen trajat će generacija­ma koje dolaze. Ovaj projekt Izgradimo Hrvatsku je upravo to – skroman pokušaj da udarimo zdrave i održive temelje za godine koje dolaze.

Da u javnost vratimo struku, a sada je prilika za to, i da na preporukam­a struke izgradimo bolje sutra za našu djecu. Svaka promjena počinje malim koracima i zato nas pratite idućih mjeseci kako u tiskanom izdanju tako i online jer vjerujemo da možemo nešto promijenit­i i popraviti.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia