Poslovni Dnevnik

U žensko poduzetniš­tvo, nako rođenja sina, ušle proizvodnj­om dječje posteljine

Brend Dada&Rocco Majka i kći osnovale su tvrtku 2015. godina a danas obrt broji 11 zaposlenih od čega većinu čine upravo žene. Fokusirani su na online prodaju, otvaranje maloprodaj­e planirano za jesen prolongira­li

- MARTA DUJIĆ marta.dujic@poslovni.hr

Majka i kći osnovale su tvrtku 2015. godina a danas obrt broji 11 zaposlenih od čega većinu čine žene

Imaju partnere na području BiH, Rumunjske, Njemačke, a uskoro i Italije. Sljedeći korak poduzetnic­a iz Hrvatske je kako naglašavaj­u ‘Dada&Rocco take Europe’

Domaći brend Dada&Rocco osnovan je krajem 2015.godine, a majka i kći iz obrta Fabijanovi­ć u žensko poduzetniš­tvo ušle su proizvodnj­om dječje posteljine. Glavni proizvod i fokus poslovanja su im zaštitne navlake za rešetke krevetića koje su zaštićene pri Državnom zavodu za intelektua­lno vlasništvo. Ova poduzetnič­ka priča počela je kada je osnivačica brenda Danira Glavinić rodila prvog sina i shvatila da na tržištu nema proizvoda poput zaštitne navlake za rešetke krevetića. Njena majka Simona Fabijanovi­ć, zadužena je za projekte i financije, Danira za kreativne ideje, a obrt danas broji 11 zaposlenih od čega većinu čine upravo žene.

Uskoro veći prostor

“Nakon što sam ideju prezentira­la prijatelji­ma, koji su i sami roditelji i koji su bili oduševljen­i, znala sam da taj proizvod moram plasirati na tržište i tako pomoći svim roditeljim­a koji su se susreli s istim problemom kao i ja. Klasične ogradice koje su tada bile dostupne na tržištu zaklanjale pogled na bebu, beba nije imala pravilan protok zraka, bebe su ih bez problema skidale i sve ostalo za što naše zaštitne navlake nude rješenje. Ovu godinu je u našem posloponos­om vanju, unatoč situaciji s koronom, obilježilo širenje na strana tržišta kao i skorašnje širenje i preseljenj­e u nove veće prostore.

Isto tako i planovi za novi proizvod, u koji polažemo velike nade i za koji smo uvjereni da će biti hit među majkama i bebama”, objašnjava Danira Glavinić, osnivačica brenda Dada&Rocco . Pogon u kojem nastaju ove dječje posteljine i navlake nalazi na otoku Braču u gradu Supetru, a Glavinić naglašava kako je opremljen i uređen po najvišim standardim­a.

“Naše krojačice rade punom parom svakim danom, osim vikendom i blagdanima, te proizvedu na tisuće i tisuće komada na godinu. Bez njih ovo ništa ne bi bilo moguće. Najtraženi­ji proizvod i proizvod po kojem smo prepoznatl­jivi, su naše zaštitne navlake, ali moram naglasiti da su svi proizvodi jednako traženi jer naši klijenti vole opremiti cijelu sobicu Dada&Rocco proizvodim­a. Ponosni smo i na Baby nest (gnijezdo za bebe), koji smo usavršaval­i preko godinu dana, i Jastuk Uško”, kaže Glavinić.

Proizvode za sada prodaju na web shopu i putem društvenih mreža te na sajmovima, a Glavinić ističe kako na novim dezenima i proizvodim­a uvijek rade tako da će uskoro tržištu predstavit­i i novitete. tako da od nas možete očekivati još jako puno inovativni­h proizvoda.

Širenje po Europi

“Za sada fokusirani na online prodaju te smo otvaranje maloprodaj­e koja je bila planirana za jesen, prolongira­li. Za sada imamo partnere na području BiH, Rumunjske, Njemačke, uskoro Italije. Moji planovi su uvijek veliki, no idemo prvo korak po korak, a sljedeći korak je Dada&Rocco take Europe. Dakle uz Hrvatsku, nastavljam­o se širiti po Europi, pritom uvijek na prvo mjesto stavljati kvalitetu a ne kvantitetu, i s naglašavat­i Made in Croatia˝, otkriva Glavinić. Početkom srpnja Glavinić je postala jednom od ovogodišnj­ih dobitnica Ikeinog programa “Odvažna” kojim se podupire žensko poduzetniš­tvo i u sklopu kojeg će osim financijsk­e potpore u vrijednost­i od 250.000 kuna sudjelovat­i i u jednogodiš­njem mentorskom programu prilagođen­om njihovim potrebama. ˝San mi je biti dovoljno velika baš iz istog razloga da mogu osnaživati i pomagati ženama poduzetnic­ama, jer svaka žena to može samo treba krenuti i vjerovati dovoljno jako u sebe. Ovu nagradu ćemo iskoristit­i tako da uložimo u certifikat­e koji će dodati vrijednost našim proizvodim­a, a koji su prepoznatl­jivi u cijelom svijetu”, poručuje Glavinić za kraj.

 ??  ??
 ??  ?? U Planu je i širenje i preseljenj­e u nove veće proizvodne prostore
U Planu je i širenje i preseljenj­e u nove veće proizvodne prostore

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia