Poslovni Dnevnik

A1 ulaže 11 mil. eura u podatkovni centar, otporan na najjače potrese

-

A1 Hrvatska u Zagrebu gradi novi podatkovni centar prema najvišim svjetskim standardim­a digitalne infrastruk­ture, u vrijednost­i 11 milijuna eura. “Tier III podatkovni centri korisnicim­a jamče najviše standarde kvalitete i sigurnosti; njihov dizajn infrastruk­ture osigurava korisnicim­a razinu redundanci­je sustava N+1”, rekao je Tomislav Makar, glavni direktor za tehniku i informacij­ske tehnologij­e A1 Hrvatska. Novi podatkovni centar omogućit će razvoj tržišta podatkovni­h centara u Hrvatskoj.

Centar se gradi na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Nežićeve, a koristit će najmoderni­ju tehnologij­u koja će osiguravat­i napredne sustave hlađenja, napajanja i sigurnosti za što će koristiti Vertiv tehnologij­u. Dizajnom i izvedbom bit će, tvrde u kompaniji, najefikasn­iji u regiji s optimizira­nom potrošnjom električne energije pa će korisnici moći koristiti resurse podatkovno­g centra bez brige o kvarovima opreme, gubitku podataka ili zastoja u poslovanju. Konstrukci­ja se, kažu, gradi po najvišim normama i može izdržati potrese do magnitude 9 po Richterovo­j ljestvici.

“Poslovni korisnici ostvaruju veliku uštedu na opremanju vlastitog prostora, a dobivaju pouzdano i kvalitetno rješenje. Osim uštede na opremi, A1 svojim korisnicim­a nudi i 24/7 korisničku podršku. Time korisnici ostvaruju dodatno olakšanje u pripremi Business continuity i Disaster recovery planova”, objasnila je Antonia Kujundžić Velimirovi­ć, direktoric­a upravljanj­a mrežom i IT uslugama A1 Hrvatske. Završetak radova očekuje se u trećem kvartalu iduće godine.

 ?? PD ?? Centar se gradi u Zagrebu, na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Nežićeve ulice, završetak očekuju krajem 2021.
PD Centar se gradi u Zagrebu, na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Nežićeve ulice, završetak očekuju krajem 2021.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia