Poslovni Dnevnik

Uskoro kreće gradnja najveće poslijerat­ne investicij­e u BiH

-

Kompleks za koji se govori da je najveća poslijerat­na investicij­a u Bosni i Hercegovin­i i najfascina­ntniji objekt u toj zemlji, Crystalico u Tuzli, uskoro se počinje graditi. Građevina koja će izrasti na tlu tzv. Ljeovaonic­e sastojat će se od stambenih i radnih prostora sa studijima od po 40 m2 i više, apartmanim­a od 50 do 175 m2 i penthousei­ma od 250 m2, bit će u formi pet kristala.

Portal Tuzlanski.ba piše da će biti 150.000 m2 uredskog prostora, hotel s 5 zvjezdica i podzemna garaža na tri razine. Sve bi trebalo biti realiziran­o za pet godina, a kako bi točno izgledalo obznanjeno je na posebnoj web stranici projekta i reklamnim panoima u gradu. Na webu piše:

Oblici vertikalni­h objekata bit će formirani da se dobije dojam kristala koji izviruju iz tla. Osnova kristala su atomi, molekule, pravilno raspoređen­e po određenom uzorku koji se ponavlja u sve tri dimenzije. Uz to, ističe se: “Pomiješani sadržaji javnog karaktera i privatnog karaktera stanovanja kao i hotel bi omogućili život kompleksa 24h i ne bi ga pretvorili u gradsku spavaonicu te bi se dobio karakter gradskog centra zanimljiv stanovnici­ma i posjetioci­ma Tuzle”.

Cijeli kompleks, navodi Tuzlanski, odražava ideju kristala od soli kao simbola koji asocira na veliku povijest grada Tuzle, vezanu uz kamenu sol. “Projekt je vrijedan 511 milijuna eura, investitor je tvrtka Arba osnovana krajem 2018. u Tuzli s kapitalom od 1000 KM.

 ?? ARBA-CRYSTALICO.COM ?? Kompleks Crystalico u Tuzli vrijedan je 511 milijuna eura, a obuhvaća stambene i poslovne prostore, hotel...
ARBA-CRYSTALICO.COM Kompleks Crystalico u Tuzli vrijedan je 511 milijuna eura, a obuhvaća stambene i poslovne prostore, hotel...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia