Poslovni Dnevnik

RH do kraja lipnja šalje EK svoje prioritete za financiran­je

-

Hrvatska će do kraja lipnja poslati Bruxellesu svoje prioritete za financiran­je iz fondova od 2021. do 2027, najavila je ministrica regionalno­g razvoja Nataša Tramišak. Europska komisija zatražit će sljedeći tjedan od Hrvatske što hitnije slanje popisa prioritetn­ih područja za financiran­je iz fondova od 2021. do 2027., na sastanku europske povjerenic­e za kohezijsku politiku Elise Ferreira s hrvatskom ministrico­m Tramišak.

Europska komisija procjenjuj­e kako niti jedna od 27 država neće usvojiti i predati plan s prioriteti­ma do kraja ožujka. Hrvatska tvrdi da će ga predati do kraja lipnja.

“Očekuje se dostava nacrta programski­h dokumenata u prvoj polovini 2021. godine”, kaže Tramišak. “Uz napomenu da sve ovisi o procesu usvajanja regulatorn­og okvira na razini EU. Pregovarač­ki proces o zakonodavn­om okviru, koji uređuje korištenje fondova od 2021. do 2027., na EU razini još uvijek nije dovršen”, kaže Tramišak “Također, sam financijsk­i okvir za izradu programski­h dokumenata je tek nedavno usvojen”, dodaje.

“Iznimno se veselim sastanku s povjerenic­om Ferreirom. U narednom razdoblju će komunikaci­ja biti intenzivni­ja nego ikad, a sve u cilju da programski dokumenti za novo razdoblje najbolje reflektira­ju potrebe Hrvatske”, njavila je Nataša Tramišak.

 ??  ?? Ministrica regionalno­g Nataša Tramišak
razvoja
Ministrica regionalno­g Nataša Tramišak razvoja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia