Poslovni Dnevnik

Deutsche Telekom testirao letjelicu za slanje signala za mobitele s ruba svemira

Njemački telekom ispituje pokrivanje udaljenih područja dronom s visine od 14.000 metara

- TOMISLAV PILI tomislav.pili@poslovni.hr

Iako zračne bazne stanice nude brzinu i troškovno su povoljnije od satelita, nije ih jednostavn­o dizajnirat­i za duži ostanak u zraku

Njemačka telekomuni­kacijska kompanija Deutsche Telekom (DT) napravila je nesvakidaš­nji test koji bi značajno trebao poboljšati prijem signala za mobitele, no dio stručnjaka upozorava da je sličan pokus Facebooka završio neslavno.

Kako prenosi Reuters, DT je u ponedjelja­k iznad Bavarske uspješno testirao zračnu baznu stanicu u Zemljinoj stratosfer­i. Radi se o inovaciji koja bi telekomuni­kacijski signal mogla donijeti i u udaljena područja koja je teško doseći putem signala s baznih stanica na kopnu.

Uspješno spajanje

Njemačka telekomuni­kacijska grupacija u tom je projektu surađivala s britanskim startupom Stratosphe­ric Platforms. Temelj projekta je bespilotna letjelica opremljena antenama, a na visini od 14.000 metara uspješno se spojila sa zemaljskom 4G mrežom.

Zračna bazna stanica svojim signalom pokriva područje u krugu od 100 kilometara, a tijekom testa korisnici na tlu mogli su njezinim signalom obavljati glasovne i videopoziv­e, preuzimati podatke i pretraživa­ti internet na svojim pametnim telefonima.

„Pokazali smo da možemo donijeti brzi internet i povezanost bilo gdje“, izjavio je Bruno Jacobfeuer­born, izvršni direktor tvrtke za održavanje baznih stanica Deutsche Funkturm, podružnice Deutsche Telekoma.

“Posebno u područjima koje je teško dosegnuti tradiciona­lnim tornjevima s antenama, zračne bazne stanice bit će pametni i troškovno učinkoviti dodatak našim mobilnim mrežama”, dodao je Jacobfeuer­born. Postavljan­je baznih stanica u stratosfer­u u teoriji omogućuje nisku latenciju, odnosno visoku brzinu prijenosa podataka. Niska latencija osobito je važna za nove 5G mreže koje će se koristiti u podršci inovacijam­a – poput autonomnih vozila – gdje je brzina odziva izrazito važna.

Tvrtka Stratosphe­ric Platforms tvrdi kako njezina letjevršni lica koju još uvijek razvija ima raspon krila od čak 60 metara – poput Boeinga 747 – ali teži svega 3,5 tone, ne ispušta emisije stakleničk­ih plinova i u zraku može ostati 7 do 14 dana.

Operativni oko 2024.

Pogoni je sustav vodikovih gorivih ćelija koji generira više energije od solarnih panela, a ispušta samo vodenu paru. Britanski startup osnovan je 2014. godine, s dvije godine kasnije u njega je uložio DT.

Njemačka kompanija sada posjeduje 38 posto udjela. Izdirektor Richard Deakin ističe da bi platforma mogla biti u operativno­j upotrebi „oko 2024. godine“. Iako zračne bazne stanice nude brzinu i troškovno su povoljnije od komunikaci­jskih satelita, nije ih jednostavn­o dizajnirat­i da bi duže vrijeme mogle ostati u zraku.

Facebook je testirao dronove pokretane sunčevom energijom, ali je prije dvije godine odustao od tog projekta zaključivš­i da je neizvediv. Alphabetov konkurent Loom odlučio se pak za balone koji mogu dosegnuti veliku visinu. ❖

 ?? REUTERS ?? Deutsche Telekom smatra da će zračne bazne stanice biti pametni i troškovno učinkoviti dodatak mobilnim mrežama
REUTERS Deutsche Telekom smatra da će zračne bazne stanice biti pametni i troškovno učinkoviti dodatak mobilnim mrežama

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia